Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Steklen nakit in modni dodatki (foto)


Pri praktičnem pouku je z dijaki ustvarjala modna strokovnjakinja Jožica Brodarič

Jožica Brodarič je izjemno zanimiva gospa. Ustanoviteljica trenda, slovenske nagrade za vizualno ustvarjalnost, sama zase pravi, da jo naprej vedno žene želja spoznati in izvedeti čim več. Tudi dijaki 2. in 3. letnika programa tehnik steklarstva so konec novembra skupaj z mentorico Zinko Kobula Kamenšek želeli od nje izvedeti čim več.

“Gospa Brodarič je za nas pripravila ustvarjalno delavnico z namenom, da nam čim bolj približa razlike v stilih nakita, saj v okviru predmeta kombiniranje stekla z drugimi materiali tudi mi izdelujemo nakit. Steklo je zelo zanimiv material za snovanje modnih dodatkov in nove ideje so vedno dobrodošle. Tako smo iz prve roke pridobili številne potrebne informacije o tem, kako zasnovati in izdelati različne tipe nakita, kot so nakit za dnevno uporabo, svečane in poslovne priložnosti. Gospa Brodarič je spregovorila tudi o začetkih svojega ustvarjanja: kako je kot mlada oblikovalka pričela delati v lutkovnem gledališču, kako je potovala po svetu in bila v stiku z znanimi imeni modne industrije in kako je prišlo do tega, da je vodila oddajo o modi po radiu in oddajo Trendi po televiziji. Sodelovala je s steklarno Hrastnik in steklarno Rogaška, tako da ji ustvarjanje v steklu in s steklom sploh ni tuje. Še posebej smo si zapomnili, da je bila šefica našemu predsedniku, gospodu Borutu Pahorju, saj je kot študent delal (kot model) za modno agencijo, s katero je sodelovala. V predstavitvenem uvodu smo o njeni bogati karieri in delovnih izkušnjah izvedeli toliko, da pravzaprav vsega takoj niti nismo dojeli. Potrebno je bilo prespati, da je prišlo zavedanje, kako veliko osebo oziroma kakšno modno ikono smo gostili pri urah praktičnega pouka.

Projekt sodelovanja z gospo Brodarič se seveda še nadaljuje, saj moramo načrtovane kose nakita tudi izdelati. Izbrali smo tudi ambasadorko nakita za vse tri različne stile, vendar ta informacija naj za enkrat ostane še skrivnost. Za zares čudovite štiri šolske urice, ki so bile čisto drugačne od običajnih, pa se dijaki 2. d in 3. d gospe Brodarič iskreno zahvaljujemo.”

N.P., B.I. in P.R./3. d, foto: ŠCRS