Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 13. 12. do 19. 12. 2021 (traktor vozniku stisnil nogo, v požaru preminula oseba,…)


VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 13.12.2021 je bil v Senovici ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je po pravilni uporabi pokazal 0.70 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Celje.

V času preteklega tedna so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli še nekaj vozniških dovoljenj, kršiteljem izdali plačilne naloge in začasno odvzeli vozniška dovoljenja.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

Dne 14.12.2021 ob 00.35 uri je bil Center za obveščanje Celje obveščen o požaru na stanovanjski hiši v kraju Lastnič. Hiša je v celoti gorela, gasilci so vstopili v notranjost stanovanjske hiše in v hiši našli truplo lastnika. Zanj je bila odrejena obdukcija. Ogled kraja požara je opravila komisija PU Celje, katera bo o ugotovitvah poročala na ODT Celje.

DELOVNA NEZGODA

Dne 14.12.2021 smo bili obveščeni iz ZD Šmarje pri Jelšah da je pri njih iskal zdravniško pomoč občan, ki se je telesno poškodoval na delovnem mestu. Zbrana so bila obvestila od poškodovanega in delodajalca, opravljen je bil ogled kraja delovne nezgode, tuja krivda je bila izključena. V zvezi nezgode pa bo podano poročilo na ODT Celje.

Dne 18.12.2021 smo bili obveščeni o nezgodi s kmetijskim traktorjem Tomo Vinkovič, v kateri je traktorist utrpel hudo telesno poškodbo. Na kraju je bilo ugotovljeno da je voznik traktorja vozil vzvratno, na traktor je imel priklopljeno manjšo prikolico. Med vožnjo je vozniku pogonski kardan stisnil levo nogo. O dogodku bo podano poročilo ODT Celje.

PROMETNE NEZGODE

Dne 17.12.2021 smo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v kraju Sladka gora zgodila prometna nezgoda med dvema voziloma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilnega srečevanja enega izmed udeležencev. V nezgodi se noben od udeležencev ni telesno poškodoval. Na kraju je bila povzročitelju izdan plačilni nalog

Istega dne smo bili obveščeni o nezgodi v Podčetrtku v kateri je bil udeležen pešec in voznik osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno  da je v pešca trčil voznik osebnega avtomobila. Pešec je naknadno iskal zdravniško pomoč, zadobil pa je lažje telesne poškodbe. Na kraju je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

Istega dne je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila v kraju Imeno trčil v steber javne razsvetljave in odpeljal iz kraja. Na kraju je bila najdena odpadla registrska tablica na podlagi katere je bil ugotovljen lastnik vozila. Na domu je bilo ugotovljeno kdo je v času nezgode uporabljal poškodovano vozilo. Voznica katera je v času nezgode upravljala vozilo je bila preizkušena z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je pokazal da je imela v izdihanem zraku 0.55 mg/l alkohola. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan pa ji je bil plačilni nalog.

KRŠITEV JRM V ZASEBNEM PROSTORU

Dne 16.12.2021 nas je obvestila občanka iz Sv. Štefana, da doma sin razgraja po stanovanjski hiši in zaprosila za pomoč policistov. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se sin in njegova mati sprla zaradi gledanja televizijskega sprejemnika. S tem da mati gleda televizor se sin ni strinjal zaradi česar jo je besedno žalil. Med njima do fizičnega nasilja ni prišlo. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

M.R. / PP Šmarje