Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zagotovljena sredstva za POŠ Kalobje, na potezi je Občina Šentjur


Državni zbor je potrdil amandma k spremembi proračuna za leto 2022, ki zagotavlja sredstva za Podružnično osnovno šolo Kalobje.

S tem je zagotovljeno financiranje za novogradnjo več kot 100 let stare POŠ Kalobje, ki je zaradi potresov na Hrvaškem leta 2020 utrpela poškodbe.

Iz proračuna Republike Slovenije bo tako namenjenih 1,95 milijona evrov, dela pa se bodo pričela, ko bo občina pripravila vsa potrebna dovoljenja. Nova stavba POŠ Kalobje bo povezovala šolo in vrtec s skupnimi prostori – knjižnico, večnamenskim prostorom in zunanjim atrijem. Telovadnica bo od zgradbe ločena, vendar povezana s toplim in suhim prehodom. Poudarjena bo tudi dimenzija skupnosti, saj bo poslopje izven časa pouka na voljo za uporabo krajanom Kalobja. Poleg zagotavljanja ustreznega okolja za šolanje otrok pa bo obnova šole zagotovila tudi nadaljevanje lokalnega utripa na Kalobju. Osrednji prostor, kjer se lokalna skupnost lahko srečuje, še posebej veliko pomeni majhnim slovenskim krajem.

Sestankovanja obrodila sadove, sedaj na potezi Občina Šentjur

Za novogradnjo POŠ Kalobje si sicer že dlje časa močno prizadeva državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade in šentjurska občinska svetnica Jelka Godec. Pri iskanju možnost pomoči države pri novogradnji POŠ Kalobje so se na njeno pobudo maja sestali župan občine Šentjur, predsednik KS Kalobje, ravnatelj OŠ Hruševec, ter predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Po nekaj spodletelih poskusih iskanja ustreznega idejnega projekta, je bil v času letošnjih poletnih počitnic, tudi s pomočjo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vendarle oblikovan nov idejni projekt, ki je bil oktobra tudi predstavljen KS Kalobje.

Sedaj je na potezi Občina Šentjur, saj se bodo dela pričela, ko bo občina pripravila vsa potrebna dovoljenja.

Amandma za zagotovitev sredstev za izgradnjo nove POŠ Kalobje je vložila vladna koalicija strank SDS, SMC in NSi.

foto: POŠ Kalobje