Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trubarjeva nočna mora v Rogaški Slatin (foto)


Minulo soboto se je avla Kulturnega centra Rogaška Slatina spremenila v pravo hišo duhov. Mladi iz društva Aktivna mladina slatnska so v sodelovanju z MSORS in Kinom Rogaška pripravili noč grozljivk z naslovom Trubarjeva nočna mora.

Ideja za ime je prišla iz dejstva, da ob obeleževanju noči čarovnic, radi pozabimo na Primoža Trubarja in dan reformacije. Tako so mladi v dogodek vključili tudi Primoža Trubarja, ki se je pojavil na dogodku. 

Za res izvrstno in srhljivo okrasitev kulturnega centra je poskrbela mlada ekipa iz društva AMS, idejno zasnovo pa je pripravila likovnica Nika Strašek.

Večer je potekal v znamenju grozljivk in risank. Predvajali so Škratke za najmlajše, svežo sinhronizirano risanko Pri Addamsovih 2, novo grozljivko iz kultne franšize Noč čarovnic mori, ob polnoči pa so za najbolj pogumne vrteli francosko grozljivko Surovo.

Obisk je bil dober, otroci pa so bili navdušeni nad maskami, duhci, pajki in pajčevino, ki se je vila po avli. Med filmi je za dobre vibracije skrbela odlična DJ-kja Miss Rockin bones, MiaMia pa je mešala večeru primerne grozljive koktejle.

Slatinski duhovi so na svoj praznik poskrbeli tudi za nekaj organizacijskih zapletov pri predvajanju filmov, kar pa so obiskovalci sprejeli z razumevanjem. Vse so kakopak zakrivile zle sile, ki se za noč čarovnic prav tako pretihotapijo nad naše kraje. Še dobro, da na koncu vedno prevladajo dobri duhovi.

foto: MSORS & AMS