Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tomi Rumpf se z blagovnih rezerv seli na prašičjo farmo


Tomi Rumpf, ki je aprila lani prevzel vodenje Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve, je bil z današnjim dnem razrešen s položaja direktorja. Razrešitev je sledila Rumpfovi odstopni izjavi in zahtevi za razrešitev, ki jo je vladi podal 11. novembra.

Šmarčan, 15. z lanske lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja,  bo odslej vodil eno izmed največjih mesno-predelovalnih podjetij v Sloveniji, Farme Ihan.

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji s položaja direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve razrešila Tomija Rumpfa. Razrešitev je sledila odstopni izjavi in zahtevi po razrešitvi, ki jo je Rumpf vladi podal 11. novembra.

Kot so ob zapisali na vladi, so razrešitev potrdili, ker Zakon o javnih gospodarskih službah in Zakon o blagovnih rezervah ne navajata razlogov za razrešitev direktorja, torej je Vlada Republike Slovenije v konkretnem primeru ravnala skladno z veljavnim Zakonom o zavodih, ki določa, da je direktor lahko razrešen pred potekom časa, za katerega je imenovan.

Ker je mandat dosedanjemu direktorju blagovnih rezerv potekel na dan razrešitve, je Vlada Republike Slovenije za vršilca dolžnosti direktorja zavoda imenovala Andreja Kužnerja, ki je svoj mandat nastopil z današnjim dnem. Funkcijo vršilca dolžnosti lahko opravlja do imenovanja novega direktorja, vendar največ leto dni.

Razlogi so osebne narave, na vrsti so novi izzivi

Tomiju Rumpfu, sicer doktorju veterinarske medicine, je mandat potekel takoj po včerajšnji razrešitvi, danes pa se je že spoprijel z novim izzivom. Kot nam je povedal, so razlogi za odstop čisto osebne narave. “Na blagovne rezerve sem prišel v tistem najbolj kriznem času, ko je država kupovala zaščitno varovalno opremo, z eno samo nalogo, da čim bolje in v najkrajšem možnem času organiziram delo zavoda in nabavo ter tako v največji možni meri državi zagotovim zaščitno varovalno opremo. To smo naredili učinkovito, pregledno in transparentno,” pove Rumpf ter dodaja, da se je v nadaljnjem obdobju, ko so bile najnujnejše stvari urejene, z veseljem in zadovoljstvom ter verjame, da tudi uspešno, ukvarjal še z ostalimi aktivnostmi na blagovnih rezervah. “Sanirali smo veliko stvari, ki jih je bilo treba sanirati. Ne zgolj tistih vezanih na nabavo zaščitne opreme, ampak tudi marsikaj drugega,” razlaga.

Že dan za odhodom z blagovnih rezerv pa je sprejel nov poslovni izziv v branži iz katere izhaja, torej v živilsko-predelovalni industriji. Prevzel je namreč mesto generalnega direktorja največje slovenske vertikalno organizirane mesno-predelovalne skupine, Farme Ihan – Meso Kamnik. Skupina se ukvarja z vzrejo prašičev in govedi ter je največji proizvajalec mleka v Sloveniji. V sklopu skupine delujeta tudi klavnici v Šentjurju in Kamniku, lastijo pa si tudi znano znamko Mesar Anton. Skupina zaposluje okoli 400 ljudi ter ustvarja okoli 50 mio evrov prometa. “Tu sem našel nove izzive, ki sem jih z veseljem tudi sprejel,” pove Rumpf.

Rumpf sicer še naprej ostaja vpet tudi v poslovanje veterinarskih postaj skupine Tačka veterina & trgovina, katere večinski lastnik je. “Še naprej bom dejavno sodeloval na nivoju oblikovanja strategije, nadziranja poslovnih procesov kot predsednik nadzornega sveta,” pove Rumpf, ki mu nadaljnjih poslovnih izzivov, kakor tudi energije za spoprijemanje z njimi, ne manjka.

 

B. S.