Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svetovno znane osebnosti, ki smo jih izgubili v letu 2021


 

Leto se počasi izteka in s tem smo spet dočakali 1. november, ki ga obeležujemo kot dan spomina na mrtve. Čeprav v tem obdobju najraje pomislimo na svoje najdražje, ki med nami več niso, pa smo se ozrli nazaj in preverili tudi,  od katerih svetovno znanih osebnosti  smo se morali posloviti v letu 2021, ki so se tako ali drugače dotaknile naših življenj. Teh je mnogo, izpostavili pa smo le kanček ključnih.

Tanya Roberts

Bivše Bondovo dekle in zvezda šova »Oh, ta sedemdeseta« je umrla 4. januarja 2021 v eni izmed losangeleških bolnišnic. Stara je bila 65 let. Vzrok smrti ni znan, družina pa je sporočila, da se je zgrudila na domu na lanskoletni božični večer.

Leon Spinks

Osvojil je olimpijsko zlato, nato pa šokiral svet, ko je premagal Muhammada Alija v zameno za naslov v težki kategoriji, v šele svoji osmi profesionalni borbi. Umrl je 5. februarja. Star je bil 67 let.

Ronald DeFeo Jr.

Moški, ki je bil obsojen hladnokrvnega zakola svojih staršev in štirih bratov in sester na domu leta 1974,  je umrl 12. marca pri 69-tih letih. Morilec, ki je pretresel svet, je  navdihnil avtorja Jay-a Anson-a, ki je napisal knjigo »The Amityville Horror – Hiša groze« po kateri je sledil tudi grozljiv film.

 

Princ Philip

Najodmevnejša smrt tega leta je sledila aprila. Iz Buckinghamske palače so sporočili, da je 12. aprila svet zapustil mož kraljice Elizabete II, princ Philip. Star je bil 99 let, od kraljevih dolžnosti pa se je upokojil leta 2017 zaradi starosti.

 

Helen McCrory

Britanska igralka je zaslovela v televizijskem šovu »Peaky Blinders – Birmingamske tolpe« in v filmih Harry Potter. Umrla je 16. aprila pri 52-tih letih za posledicami raka.

 

Michael Collins

Po smrti Neila Armstronga leta 2012, se je 28. aprila 2021  za vedno poslovil še drugi  izmed treh astronavtov posadke Apollo 11, oziroma prve odprave na luno leta 1969. Star je bil 90 let.

 

 

Lloyd Price

Pevec, tekstopisec in zgodnja zvezda rock and rolla čigar hiti so bili »Lawdy Miss Clawdy«, »Personality« in številni drugi, je umrl 3. maja 2021 v starosti 88 let. Vzrok smrti so bili zapleti diabetesa.

 

 

 

 

 

Joe Lara

Zvezdnik filma »Tarzan: Epic adventures« Joe Lara, nas je prehitro zapustil 29. maja 2021, v starosti 58 let. Umrl je v letalski nesreči, poleg svoje žene in pet drugih ljudi.

 

 

 

Dusty Hill

Joe Michael “Dusty” Hill je bil ameriški glasbenik,  basist rock skupine ZZ Top. Zapel je tudi glavni in spremljevalni vokal ter igral klaviature. Kot član ZZ Top je bil leta 2004 sprejet v dvorano slavnih rock and rolla. Po poškodbi na boku, je v spanju umrl na svojem domu 28. julija letos. Star je bil 72 let.

 

Charlie Watts
 

Vedno elegantno oblečen in nepremagljivi bobnar Rolling Stonesov je pomagal zasidrati eno največjih rock sekcij v zgodovini in  svoje delo izkoristil kot podporo svoji nenehni ljubezni do jazza. Mirno je preminil  24. avgusta letos, v eni izmed londonskih bolnišnic, obkrožen z družino.

Sarah Harding

Britanska pevka je postala priljubljena leta 2002, kot članica skupine Girls Aloud. Skupaj je skupina posnela 20 zaporednih najboljših 10 singlov v Združenem kraljestvu vključno z »Sound of the underground«, »No good advice«, »Love Machine« in drugimi. Umrla je 5. septembra, manj kot leto dni po tem, ko so ji diagnosticirali raka na dojki. Stara je bila le 39 let.

 

Art Metrano

Komik, ki je širsi publiki bolje poznan kot poročnik Mauser v dveh delih filmov »Policijska akademija« je umrl na svojem domu na Floridi, 8. septembra 2021. Imel je 84 let.

 

James Michael Tyler

Igralec, znan po svoji ponavljajoči se vlogi »Guntherja« v seriji Prijatelji, s prikupno simpatijo do »Rachel – Jennifer Aniston«  je umrl 24. oktobra letos, zaradi raka prostate pri svojih 59-tih letih.

 

 

 

 

 

 

 

N.O.