Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčanka Maja Pak prišla navzkriž s Počivalškom, zato odhaja z mesta direktorice STO


Iz mesta direktorice Slovenske turistične organizacije je odstopila Slatinčanka Maja Pak. Odstop se je zgodil zaradi nestrinjanja z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravkom Počivalškom glede vodenja organizacije, mandat pa ji bo iztekel 1. decembra letos. Po odstopu se bo vrnila na svoje prejšnje delovno mesto v STO.

Maja je sicer STO prvič vodila med letoma 2010 in 2012, ko se je STO združil v javno agencijo SPIRIT Slovenija. Nato je v drugem mandatu znova vodila Slovensko turistično organizacijo od avgusta 2015 do odstopa. Na odstop se je odzval tudi minister Počivalšek, ki se je bivši direktorici zahvalil za njeno delo ter dobro sodelovanje.

Pakova je pred svojim prvim mandatom direktorice  štiri leta vodila oddelek za raziskave in razvoj, pred tem pa je bila desetletje generalna sekretarka. Ob svojem odstopu je v sporočilu za javnost zapisala: “Slovensko turistično organizacijo zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij.

D. K. Foto: Twitter STO