SB Celje omejuje tudi obiske hospitaliziranih otrok

3. 11. 2021 14:48

Zaradi zmanjševanja možnosti za prenos okužb v SB Celje od četrtka, 4. 11. 2021, omejujejo obiske otrok, ki se zdravijo na Otroškem in ORL oddelku. Pred tem so omejili že obiske v celjski porodnišnici.

Do preklica tega ukrepa so obiski omejeni na otroke, ki so v bolnišnici hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika. Obiski teh otrok bodo poslej mogoči med 14. in 18. uro. Otroka lahko obišče en obiskovalec, ki mora izpolnjevati PCT pogoj, pri otroku pa lahko ostane pol ure, sporočajo iz celjske bolnišnice.

SB Celje ne izvaja testiranj za splošno populacijo

V SB Celje dodajajo, da se zadnje dneve na njih znova obrača čedalje več občanov, ki se želijo testirati na SARS-CoV-2. Iz SB Celje zato še enkrat sporočajo, da v bolnišnici testiranja na novi koronavirus za splošno populacijo ne izvajajo. “Izvajamo pa testiranje za paciente, ki so sprejeti na zdravljenje v bolnišnico ter za nekatere skupine pacientov, ki so obravnavani v dnevni bolnišnici ali na specialistično ambulantnem delu.”

Dodajajo, da v skladu z novo uredbo v bolnišnici testirajo vse paciente, ki so sprejeti na zdravljenje v bolnišnico ne glede na izpolnjevanje P ali C pogoja. Prav tako pred posegom, pregledom ali aplikacijo zdravil testirajo paciente s hemato-onkološkimi boleznimi, ki so obravnavani v dnevni bolnišnici, v specialistično-ambulantnem delu pa paciente, ki prihajajo na posege ali preglede, pri katerih je večja nevarnost nastanka aerosola, kot so pregledi na ORL in maksilo-facialni kirurgiji, endoskopski posegi na dihalih in zgornjih prebavilih,…

Paciente, ki bodo morali pred pregledom ali posegom opraviti hitro testiranje, bo zdravstveno osebje po telefonu obvestilo, da v bolnišnico pridejo dovolj zgodaj (predvidoma eno do dve uri) pred predvidenim pregledom/posegom/aplikacijo in opravijo testiranje. Skupaj s pozivom bodo prejeli tudi potrebna navodila.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X