Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konj Max iz Imenega izgubil bitko za življenje


Pretekli teden je bolj ali maj vsa Slovenija sočustvovala s konjem Maxijem, ki ga je lastnik shiranega in zanemarjenega v oskrbo prepeljal v zavetišče Društva za zaščito konj in živali nad Polzelo. Z zavetišča pa so včeraj sporočili, da je konj izgubil bitko za življenje.

Novica je prizadela tudi Obsotelje in Kozjansko, saj je bil konj v zavetišče prepeljan iz Imenega pri Podčetrtku, od koder izhaja tudi lastnik konja. Konj je bil ob prihodu v zavetišče v katastrofalnem stanju, poleg podhranjenosti so zaznali celo vrsto neozdravljivih bolezni, imel je razžrta kopita, lastnik pa, kot so ocenili veterinarji, ni poskrbel za kovaško in tudi ostalo nujno oskrbo.

Konju, ki je bil v zavetišču od 22. oktobra, kljub redni veterinarski in ostali oskrbi ni bilo pomoči. Včeraj so namreč iz zavetišča sporočili, da je 23-letni ljutomerski kasač Max Lion izgubil bitko za življenje.

V kolikor bo ugotovljeno, da je lastnik zanemarjal žival, ga čaka od 200 do 400 evrov kazni, lahko pa tudi  do dveh let zapora. V kolikor bo inšpekcija odredila povrnitev stroškov za zdravljenje, pa bodo le-te morali izterjati lastnika.

Ta je sicer za POP TV dejal, da veterinarji, ki so videli konja, niso podali nobene uradne diagnoze, da je kaj bolan ali poškodovan, temveč so zgolj predlagali protiparazitsko terapijo. V Veterinarski postaji Tačka so za to televizijo dejali, da je lastnik sicer k njim dvakrat prišel po zdravila proti notranjim zajedavcem za omenjenega konja, kar je tudi dobil. Ter da mu je veterinarka svetovala, da bi bilo dobro, da konja pregleda veterinar, gospod pa je vzel zdravilo proti parazitom in jih ni več kontaktiral.

Za zdravljenje konja Maxija je društvo, ki deluje na podlagi donacij, moralo odpreti tudi dobrodelno akcijo.

E. Š.