Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Edini hostel na Kozjansko-Obsoteljskem spet odpira svoja vrata, tokrat z novim upravljalcem


Potem ko je hostel Gabronka letos tudi po vnovičnem odprtju turističnih objektov po epidemiji zaradi težavah pri dogovoru o njegovem upravljanju ostal zaprt, zdaj ponovno odpira svoja vrata, tokrat z zasebnim upravljalcem.

Za upravljanje hostla Gabronka v Bistrici ob Sotli sta se odločila domačina Nina in Jože Gabron, ki sta z Občino Bistrica ob Sotli podpisala petletno najemno pogodbo s poskusno dobo, po izteku katere lahko glede na poslovni izid na novo definirajo pogodbene obveznosti.

Ob podpisu pogodbe z novim upraljalcem hostla Gabronka, foto: fb

Mlada prevzemnika bosta v hostlu v začetnem obdobju ponudila nočitve, pripravljata pa tudi dodatni program z oblikovanjem paketov v sodelovanju z lokalnimi gostinci, prav tako si želita sodelovanja z ostalimi lokalnimi ponudniki pri pripravi degustacij in promocije ter prodaje njihovih izdelkov, pripravili pa bodo tudi pakete za posamezne ciljne skupine. K pripravi dogodkov v hostlu si želita privabiti tudi domačine, zlasti Mladinsko društvo, ki je že doslej dejavnost hostla oplemenitilo z razstavno in koncertno dejavnostjo.

Tudi župan Franjo Debelak je bil zadovoljen, da hostel Gabronka ponovno odpira vrata: »Sem vesel in navdušen nad Nino in Jožetom, da sta zbrala pogum za ta prevzem. Ker že poznam njuno zagnanost, delavnost in strokovnost, me ni strah, da ne bosta uspešna. Verjamem v njiju in jima obljubljam, da bo občina Bistrica ob Sotli pri njunem delu zanesljivo dober partner,« je zapisal ob podpisu pogodbe.

Hostel Gabronka v Bistrici ob Sotli je zaživel maja leta 2019 pod upravljanjem Mladinskega društva Bistrica ob Sotli. Le- to je letos spomladi lastnico objekta Občino Bistrica ob Sotli seznanilo, da pod takšnimi pogoji objekta več ne bodo mogli upravljati, saj so se soočali s težavami pri zagotavljanju sredstev za delavce, veliko dela pa je temeljilo tudi na prostovoljstvu. Dodatni davek je terjala tudi epidemija. V letu 2019 so v hostlu ustvarili 305 nočitev, lani v polletnem obdobju odprtja pa so beležili 255 nočitev.

V hostlu Gabronka sicer ponujajo dvajset ležišč, poleg mansarde s skupnimi ležišči tudi dve dvoposteljni, triposteljno in štiriposteljno sobo. Nova upraljalca sta prve goste gostila že minuli vikend.

 

E.Š., naslovna fotografija: Mojca Valenčak