Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju pri Jelšah po enoletnemu premoru potekal že 4. Festival godb in kulinarike (foto, video)


Po enoletnem premoru, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, se je preteklo nedeljo odvil že 4. Festival godb in kulinarike v Šmarju. Dogodek je z Območno izpostavo javnega sklada za kulturne dejavnosti Šmarje pri Jelšah ter Javnim zavodom za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah organiziralo Društvo godbenikov Šmarje pri jelšah.

Prireditev se vsako leto že tradicionalno odvije prvo nedeljo v mesecu oktobru. Letos se je začela ob 10ih dopoldne pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah. Na dogodku se je bilo ob poslušanju glasbe raznih godbenikov možno nasititi z različnimi jedmi, ki so jih ponujali ponudniki na  festivalu.

Poleg tega pa so lokalni pridelovalci na Tržnici domačih dobrot ponujali svoje izdelke. Glasbo je zaigralo 5 različnih društev iz Slovenije. To so bila: Pihalni orkester steklarne Rogaška Slatina, Godba na pihala Slovenske Konjice, Godba Liboje, Godba Zabukovica ter Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah. društva so najprej nastopala vsaka za sebe, na koncu dogodka pa so se vsi godbeniki iz različnih društev na odru združili ter s skupnimi močmi za zaključek zaigrali še 3 skladbe.

Med dogodkom je Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah odšlo do bližnjega doma ostarelih, kjer so stanovalcem zaigrali nekaj pesmi. V preteklosti so se dogodka udeležila tudi društva godbenikov iz držav kot sta Nemčija in Hrvaška, vendar pa to letos zaradi pandemije ni bilo mogoče. V Sloveniji je sicer registriranih okoli 150 pihalnih orkestrov, kar je po evropskih standardih zelo veliko. Za te skrbi Zveza slovenskih godb, ki prireja tekmovanja in srečanja slovenskih godb. To nam da vedeti, da je slovensko godbeništvo zelo razvito ter da ima svetlo prihodnost.

Vabljeni k ugledu foto in video utrinkov iz festivala.

Kako je Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah igralo za stanovalce doma upokojencev.

D.K.