Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sklenjen dogovor za rekonstrukcijo lokalne ceste Tuncovec – Sv. Florijan


rogaska slatina grbV prostorih Občine Rogaška Slatina je bila podpisana pogodba za izvedbo 3. faze rekonstrukcije lokalne ceste Tuncovec – Sv. Florijan.

Pogodbo sta podpisala direktor na javnem razpisu izbranega podjetja Gradnje Tadina, Aleš Tadina in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Rekonstrukcija navedenega odseka je del celovite rekonstrukcije lokalne ceste, ki povezuje naselji Tuncovec in Sveti Florijan v dolžini 1.970 metrov.

Eden pomembnejših ciljev občine Rogaška Slatina je zagotavljati skladen razvoj z uravnoteženimi gospodarskimi, socialnimi in okoljskimi vidiki, kar omogoča visoko življenjsko raven in kakovost zdravja ter bivalnega okolja vseh prebivalcev občine, njenih gostov in širše. Del teh načrtov je zagotavljati takšno javno infrastrukturo, ki omogoča nadaljnji razvoj tudi v perifernih naseljih, posredno  s tem pa boljše bivanjske in življenjske razmere v celotni občini. Občina Rogaška Slatina je skladno s tem oblikovala ustrezen nabor projektov, v katerega po vsebini sodi tudi navedeni projekt.

V slopu rekonstrukcije odseka 3. faze je predvidena obnova in deviacija 600 m dolgega odseka lokalne ceste in prilagoditev priključkov v skupni izmeri 310 metrov. Začetek predmetnega odseka je 120 m od državne ceste, v smeri proti Sv. Florijanu. V sklopu te investicije bo zgrajeno tudi novo avtobusno postajališče za šolske otroke v Tuncovcu.

Pričetek gradbenih del je predviden v prvi polovici meseca oktobra, v kolikor bo vreme ugodno pa je zaključek predviden do konca meseca novembra tega leta. Vrednost del znaša 461.000 EUR vključno z DDV-jem.

R. Č.