Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Shirani konj Maxi Lion je bil v zavetišče prepeljan iz Imenega


Vest o konju Maxiju Lionu, ki so ga shiranega prepeljali v RC Petra, zavetišče Društva za zaščito konj pri Polzeli, je bil tja prepeljan iz Imenega pri Podčetrtku. V društvu so opozorili, da naj bi ga zadnji lastniki, ki so konja imeli devet let, več let zanemarjali.

Stanje konja, gre za ljutomerskega kasača, ki sicer šteje že triindvajset let in je bil nekoč tekmovalni konj, je bilo ob prihodu v zavetišče katastrofalno. Pri njem so ugotovili celo vrsto bolezenskih stanj, kot so laminitis, coushing, abcese na kopitih, predvidevajo, da ima tudi artritis, verjetno pa še nekaj drugih bolezni. V zavetišču pravijo, da lastnik ni  poskrbel za veterinarko in kovaško oskrbo ter ostalo osnovno in nujno oskrbo. Zanemarjal naj bi ga več let.

Vest o shiranem konju je Slovenijo pretresla na začetku tega tedna, potem ko je konja  lastnik pripeljal v oskrbo v zavetišče Društva za zaščito konj pri Polzeli. Zgodbo sta v osrednjih dnevnikih predstavili obe največji televiziji – POP TV in RTV Slovenija. Po poročanju spletnega medija Maribor 24 naj bi lastnik dejal, da je konj last preminulega očeta in da z njim nimajo kam, zato so žival v društvu sprejeli. Kasneje, ob predložitvi papirjev za prepis lastništva, so ugotovili, da je zgodba izmišljena.

Da je s konjem nekaj hudo narobe, je opozorila soseda lastnika,  potem ko se je konj nemočen zatekel na njihovo kmetijo. V zavetišču v teh dneh poročajo, da stanje konja še vedno ni dobro in da je še vedno odvisen od zdravniške oskrbe. Na noge se lahko postavi le s človeško pomočjo, sicer pa naj bi še trpel hude bolečine.

E.Š., foto: Društvo za zaščito konj, fb