Šentjur bo dobil sodobna mestni park in pokopališče (foto, video)

2. 10. 2021 8:44

Občina Šentjur je javnosti preko videokonference predstavila projekt obnove mestnega parka in pokopališča v Šentjurju. Občina bo projekt gradila po fazah in bo do končne realizacije potreboval nekaj let, končanje projekta pa bo odvisno tudi od finančnih zmožnosti občine. V prvi fazi bo najprej urejena povezava do parka ter prestavitev rokometnega igrišča in balinišča. Nadaljnji koraki pa bodo določeni naknadno.

Mestni park bo predstavljal glavno središče za druženje vseh generacij. Tako bo ponujal lepo urejene sprehajalne poti, za ljubitelje adrenalina bodo na voljo kolesarske “pump” steze, v parku bo tudi kavarna, mirni kotički za sprostitev, prostor za piknike, razgledna točka, balinišče, fitnes na prostem, rokometno igrišče ter igrišče z otroškimi igrali, pozimi pa se bo med drugim moč spuščati po sankališču, skratka vse, kar lahko ponujajo moderni mestni parki.

V načrtu je prav tako obnova pokopališča. Občina želi urediti dostop do pokopališča, zagotoviti dodatna parkirna mesta, žarno steno ter prostor za raztros pepela.

Gre za pomembna posega v mesto Šentjur, ki so ju na občini dolgo načrtovali in skrbno pretehtali ter izdelali načrte, ki pomenijo dolgoročne rešitve za sedanje in prihajajoče generacije. Občina želi s projektom v središču mesta, ki se močno razvija, ohraniti zelene površine ter meščanom, prebivalcem okolišev in vsem obiskovalcem zagotoviti aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa, omogočiti raznoliko rekreacijo, medgeneracijsko druženje in ustvariti oazo, kjer bi se vsi dobro počutili. S tem namenom je sicer Občina Šentjur že pred časom odkupila površine »pod križem«, na desnem bregu Pešnice in v prostorskih planih zagotovila, da se ohrani prostor za parkovne ter rekreacijske površine.

Video predstavitev in vizualizacijo najdete na povezavi TUKAJ.

foto: osnutki iz projektne dokumentacije in video predstavitev

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X