Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S slovesnostjo še uradno odprli novo telovadnico na podružnični šoli Zibika


V petek se je na podružnični šoli Zibika v občini Šmarje pri Jelšah odvila prireditev ob odprtju nove telovadnice. Od sedaj naprej bo imelo 35 šolarjev in 19 vrtčevskih otrok boljše pogoje za telovadbo, saj so pred dokončanjem telovadnice to izvajali od zunaj ali pa po učilnicah. Zraven šolarjev pa bodo pomembno pridobitev lahko za rekreacijo uporabljali občani ter različna društva, v njej pa bodo potekale tudi prireditve.

Na prireditvi so vse navzoče zraven učencev pozdravili še ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah, Mitja Šket, predsednik krajevne skupnosti Marko Ketiš ter župan Matija Čakš. Otroci so z razbijanjem pinjate telovadnico slovesno predali svojemu namenu, po tem pa so priredili tudi košarkarsko tekmo. S svojima ekipama sta se pomerila ravnatelj Mitja Šket in župan Matija Čakš. Zaradi odličnega uspeha obeh ekip je bila tekma na koncu izenačena.

Župan občine je ob prireditvi za Štajerski val povedal: “Gre za novo telovadnico dimenzij 20 x 12 metrov, oziroma površine 433 kvadratnih metrov. V telovadnici se bo lahko igralo med dvema ognjema, odbojko, košarko, nogomet, ping pong, gimnastika, atletika… Glede na dimenzije bo vse to prilagojeno, vendar pa je omogočeno izvajanje vseh teh športov.”

Zraven telovadnice tudi nova učilnica, povečano parkirišče ter otroško igrišče

Zraven telovadnice so urejeni spremljajoči tehnični in pomožni prostori, v etaži prizidka pa je prav tako urejena dodatna učilnica. Povečana je tudi obstoječa jedilnica šole. Pri gradnji objekta se je razmišljalo o porabi čim manj energije. Tako so vgrajeni energetsko učinkovito pohištvo, sistem prezračevanja z rekuperacijo, objekt pa se ogreva s toplotno črpalko preko sistema talnega ogrevanja. Telovadnica je povezana na novo biološko čistilno napravo.

Ob novi telovadnici je urejena tudi nova asfaltirana pot, na obstoječem parkirišču pa je dodatno urejenih sedem novih parkirnih mest. Tudi uvoz in izvoz na parkirišče sta razširjena, na južni strani prizidka pa je urejeno otroško igrišče. Objekt je dostopen skozi dva vhoda. Vhod na južni strani omogoča osebni dostop za dostavo, obiskovalce in zunanje uporabnike, za gibalno ovirane osebe in služi kot intervencijski dostop. Vhod s severne strani v pritličje omogoča vstop zaposlenim in preko stopnišča do telovadnice učencem in otrokom vrtca.

Objekt je zgradilo in opremilo podjetje Lesnina MG oprema. Višina investicije je bila dobrih 710.000 evrov, od tega je bilo 134.300 evrov pridobljenih od Eko sklada, 55.000 evrov pa je prispevala Fundacija za šport. Dela, ki so se končala 30. septembra, so bila zaključena en mesec pred rokom. Šolarji pa so sicer že cel september lahko uporabljali telovadnico, saj je ta 31. avgusta pridobila uporabno dovoljenje.

L. Č., Fotografije: OŠ Šmarje pri Jelšah