Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razgledni stolp Janina znova odprt in v ponos Rogaški Slatini


Razgledni stolp Janina je bil z včerajšnjim odprtjem znova predan v varno uporabo. S tem se zaokrožujejo aktivnosti Občine Rogaška Slatina, ki jih vlaga v urejenost sprehajalnih poti, trim steze, zgodovinskih vrelcev ter palčkovih hišic.

Občina Rogaška Slatina je za ceno 15.000,00 evrov iz stečajne mase Zdravilišča Rogaška d.d. v mesecu juliju 2021 uspela odkupiti dotrajan objekt Stolpa Janina s pripadajočim zemljiščem. S tem so bila zaključena dolgoletna prizadevanja občinske uprave za pridobitev lastnine na dotrajanem objektu, saj stolp Janina na nadmorski višini 362 m predstavlja zgodovinsko razgledišče znotraj zelenega sprehajalnega sistema Občine Rogaška Slatina.

Stolp, ki je bil postavljen leta 1956, je bil delno obnovljen leta 2002, vendar je bil v dotrajanem stanju. Obnovitvena dela je izvajala družba Panles oprema d.o.o.,  gradbena dela so bila izvedena  za ceno 47.586,10 evrov vključno z DDV. Izvajalec je obnovil in povečal betonski podstavek, speskal in prebarval celotno jekleno konstrukcijo ter zamenjal vse dotrajane lesene podeste in stopnice. Stolp Janina, ki v višino meri 15 m je bila tako z današnjim dnem predan v uporabo.

R. Č.