Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 18. 10. do 24. 10. 2021 (sumljive okoliščine pogina krav, partnerki grozil z ubojem,…)


PROMETNE NESREČE

18.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Cmereška gorca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila. V negodi se voznik ni telesno poškodoval. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

23.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v kraju Podčetrtek zgodila prometna nezgoda v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti kar je imelo za posledico, da je voznica izgubila oblast nad vozilom in zapeljala iz ceste. V nezgodi se voznica ni telesno poškodovala. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

POGINILI KRAVI

19.10.2021 so bili policisti Šmarje pri Jelšah obveščeni, da so kmetu v okolici Sv. Štefana na ograjenem travniku blizu gospodarskega poslopje najdene poginjene dve kravi. Na kraju skupaj z dežurnim veterinarjem ni bilo mogoče ugotoviti zakaj so živali poginile. Obstaja pa sum, da so le te bile zastrupljene. Zaradi tega so bile poginjene krave odpeljane na Nacionalni veterinarski inštitut v Celje , kjer se bo poskušalo ugotoviti vzrok zakaj so živali poginile. O ugotovitvah bo obveščeno ODT Celje.

NASILJE V DRUŽINI

20.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da bi naj prihajalo med partnerjema v okolici Šmarja pri Jelšah do sporov in nasilja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je partner zmerjal partnerico in ji grozil da jo bo ubil kakor tudi njene starše.  Kršitelj z grožnjami ni prekinil tudi ob navzočnosti policistov in z le temi tudi nadaljeval. Zaradi vinjenosti in nadaljevanja kršitve je bilo odrejeno pridržanje.  Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da so podani razlogi, da se izreče ukrep prepoved približevanja kršitelja svoji partnerici.  Zoper kršitelja bo podana tudi kazenska ovadba.

PROMETNE NESREČE S TELESNIMI POŠKODBAMI

21.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v kraju Polžanska vas zgodila prometna nezgoda s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznica kolesa peljala po cesti pri tem pa zapeljala na bankino kar je imelo za posledico, da je izgubila oblast nad vozilom in padla po vozišču. Poškodovana je zadobila hudo telesno poškodbo in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog prav tako pa bo o tem podano poročilo na ODT Celje.

Istega dne se je na relaciji Mestinje proti Podplatu zgodila prometna nezgoda med dvema osebnima avtomobiloma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. V nezgodi sta se oba voznika telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Zaradi povzročitve prometne nezgode je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

23.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v Šmarju pri Jelšah zgodila prometna nezgoda v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in pešec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zapeljala vzvratno na makadamsko cesto pri tem pa  z zadnjim delom vozila trčila v pešca, ki je šel peš po omenjeni  cesti. Pešec je ob trčenju padel po tleh in se telesno poškodoval. Na kraju mu je nudila zdravniško pomoč dežurna zdravnica in je bil odpeljan v bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo, da je zadobil le lažje telesne poškodbe.  Voznici osebnega avtomobila bo zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

22.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se v gostinskem lokalu v Šmarju pri Jelšah nahaja gost, kateri je v lokalu natakarico žalil in zmerjal. Ob prihodu policistov na kraj je zmerjal tudi policiste. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog, ker je žalil natakarico in policiste.

24.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah  obveščeni,  da v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku moški krši javni red in mir tako, da sta morala posredovati varnostnika. Kršitelj se kljub temu, da so bila uporabljena sredstva za vezanje in vklepanje ni umiril in je pod vplivom alkohola javni red kršil naprej, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in mira mu je bil izdan plačilni nalog. Zoper kršitelja bo podana tudi kazenska ovadba na OS Celje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

24.10.2021 sta policista PP Šmarje pri Jelšah opravljala kontrolo prometa v kraju Mestinje. Ustavila sta voznika kombiniranega vozila. Po kontroli dokumentov je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na OS Celje, kamor bo poslano tudi odvzeto vozniško dovoljenje.

V preteklem tednu so policisti izsledili še štiri voznike, kateri so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola zaradi česar jim je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Le to jim je bilo po preteku ukrepa vrnjeno, prav tako pa so jim bili izdani tudi plačilni nalogi.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v desetih  primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M.R./PP Šmarje