Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po koncu mednarodnega futsal turnirja v Podčetrtku FK Dobovec ponovno med najboljših 16 v Evropi


Podčetrtek je ta vikend gostil mednarodni turnir glavnega dela futsal lige prvakov. Ob lokalnem Dobovcu, ki je sicer državni prvak, se bodo pomerili tudi aktualni evropski klubski prvak iz Portugalske Sporting, francoski ACCS Futsal Club in kazahstanski Atyrau. V klubu Dobovec so si pred začetkom turnirja zadali cilj uvrstiti se med 16 najboljših v Evropi.

Glavni del lige prvakov se je začel v sredo, ko sta se pomerila Sporting ter ACCS, kjer so Portugalci pokazali premoč ter z 4:3 zmagali tekmo. V drugem delu dneva je prvič nastopil tudi Dobovec, ki je z 1:2 zmagal tekmo proti Atyrau. Za zadetke sta bila odgovorna Duščak in Čujec. V četrtek sta se najprej pomerila Atyrau ter Sporting, kjer je Sporting z zmago 1:8 ponovno potrdil da je bil naslov evropskih prvakov zaslužen. Nato so se pomerili še Dobovec ter ACCS, kjer so tokrat morali Slovenci kljub štirim zadetkom priznati poraz, saj so jih Francozi premagali z 4:5.

Na sobotni večer sta se odvili še zadnji dve tekmi mednarodnega turnirja. Ob 17.30 sta se za zmago pomerila ACCS in Atyrau, kjer so z 6:0 ponovno odločno zmagali Francozi. Ob 20.00 uri je nastopila še zadnja, za nas morda najpomembnejša tekma. Pomerila sta se FK Dobovec ter evropski prvak Sporting. Dobovec se je hitro znašel v zaostanku, že po 12 sekundah je zadel Diego Cavinato, Caio Ruiz pa je v sedmi minuti podvojil prednost branilca naslova. Cavinato je nato svoj drugi gol dosegel v 17. minuti. Edini gol Dobovca je bil zadet v 24. minuti, tekma pa se je končala z 1:5 v prid Sportinga.

Dobovec ponovno z uvrstitvijo na elitni del

Kljub porazu na zadnji tekmi so FK Dobovec dosegli cilj, ki so si ga dodali pred začetkom turnirja. Želeli so si namreč priti med najboljših 16 v Evropi. Z svojo uvrstitvijo so si že četrtič prislužili tudi sodelovanje na elitnem delu, ki bo potekal med 30. novembrom ter 5. decembrom. Zraven Dobovca so si uvrstitev v elitni del prislužili še Barça, Benfica, Kairat Almaty, Sporting CP, ACCS Asnières Villeneuve 92, Levante, Plzeň, Sinara Ekaterinburg, Halle-Gooik, Tyumen, Viten Orsha, Haladás, Hovocubo, Olmissum ter Uragan Ivano-Frankivsk.

Foto: FB / Futsal klub Dobovec

D.K.