Občina Šentjur še vedno nosilka certifikata Mladim prijazna občina

7. 10. 2021 19:03

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v predsedniški palači priredil slovesnost ob podelitvi certifikata in 10-letnici programa Mladim prijazna občina.

Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, kateri predseduje župan Podčetrtka Peter Misja, in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Občina Šentjur še naprej ostaja Mladim prijazna občina.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih. Certifikat se letno in s štiriletno veljavnostjo podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo ukrepe s področij vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik.

S pridobitvijo certifikata se Občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in v naslednjem štiriletnem obdobju nivo učinkovitosti ohranila oz. dvignila. Vsako leto se zemljevid Slovenije obarva z novimi mladim prijaznimi lokalnimi skupnostmi.

Predsednik Borut Pahor: “To prizadevanje na ravni lokalne skupnosti res lahko vidimo”

Predsednik Pahor je ob današnji priložnosti Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina vročil Zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Izrekel je tudi zahvalo županjam in županom tistih občin, ki so bile nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji. V nagovoru je predsednik izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. “To prizadevanje na ravni lokalne skupnosti res lahko vidimo,” je dejal in poudaril, da so se razvojne politike občin, ki v svojih programih naslavljajo izzive mlade generacije, izkazale kot uspešne razvojne politike.

Certifikat Mladim prijazna občina je danes prejelo sedem občin: Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Mežica, Občina Ormož, Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Semič in Občina Sežana.

Certifikat mladim prijazna občina za novo štiriletno obdobje pa so prejele: Mestna občina Koper, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Velenje, Občina Sevnica, Občina Radlje ob Dravi, Občina Grosuplje, Občina Radovljica, Občina Jesenice, Občina Gornja Radgona, Občina Krško, Občina Ajdovščina, Občina Ravne na Koroškem, Občina Trzin, Občina Žalec in Občina Šentjur.

foto: Občina Šentjur

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,874 seconds.