Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova podoba najboljšega mleka slovenskih kmetij

Mleko Zelene Doline je v okviru kampanje Naravni od nekdaj dobilo novo podobo.

Mleko Zelene Doline brez GSO vas od te jeseni na policah pričakuje v novi, prepoznavni embalaži, ki sledi prenovljeni podobi izdelkov, povezanih pod sloganom Naravni od nekdaj


Mlekarna Celeia je v okviru kampanje Naravni od nekdaj prenovila podobo priljubljenega mleka Zelene Doline. Vseh pet polnitev ima novo, prepoznavno podobo, ohranili pa so preverjeno kakovost mleka, ki prihaja z več kot 900 kmetij in je brez gensko spremenjenih organizmov. Prav v teh dneh so na prodajne police poslali posebno serijo mleka, ki jih krasijo otroške risbice, nastale na skupnem natečaju z Zvezo slovenske podeželske mladine. Mlekarna Celeia je sicer za svoja mleka tudi letos prejela zlate medalje na kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Mlekarna Celeia vsak dan predela 260 tisoč litrov mleka, ki prihaja z več kot 900 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Prav vso njihovo mleko, kot tudi mlečni izdelki, nosijo oznako Brez GSO (Brez gensko spremenjenih organizmov) in Izbrana kakovost Slovenije, kar je dodaten porok za kakovost. »Velik pomen dajemo nenehnemu nadzoru kakovost in sodelovanju s kmeti, izmed katerih vsako leto nagradimo tiste z najvišjo kakovostjo mleka in največ oddanimi litri,« razlagajo v Mlekarni Celeia. Letos so kakovost svojega mleka potrdili tudi na mednarodnem živilskem ocenjevanju na sejmu Agra v Gornji Radgoni, kjer so prejeli tri zlate medalje.

V letošnjem letu so v Mlekarni Celeia začeli prenavljati podobo izdelkov Zelene Doline in to jesen predstavljajo linijo mleka v osveženi podobi: »Kupci jo bodo na polici zagotovo prepoznali po dobro znanem zelenem travniku, ki nas vrača k najboljšim darovom narave, iz katerih nastaja pristno, sveže mleko, polnega in tradicionalnega okusa. Prepričani smo, da bodo kupci zdaj še raje posegali po našem odličnem, slovenskem mleku,« razlagajo v Mlekarni Celeia. Prenovili so podobo vseh petih polnitev mleka, in sicer Sveže nehomogenizirano mleko, Sveže lahko mleko, Trajno mleko 3,5 %, Trajno lahko mleko 1,5 % in Mleko brez laktoze, ki je že na policah trgovin po vsej Sloveniji in na tujih trgih.

Novo podobo mleka Zelene Doline krasita zmagovalni risbici likovnega natečaja Zveze podeželske mladine Slovenije. (Foto: Julija Kordež)

Prenovljeno podobo mleka spremlja tudi posebna, omejena serija embalaže, na kateri pogled pritegneta otroški risbici. »Ker dajemo velik pomen lokalni prireji in pridelavi, se nam zdi pomembno, da te vrednote prenašamo tudi na mlajše generacije. Prav zato smo se z veseljem odzvali na povabilo k sodelovanju pri izvedbi likovnega natečaja Brez kmeta ni hrane, ki ga je organizirala Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) « razlagajo v Mlekarni Celeia in dodajajo, da je bil namen natečaja slovenske šolarje spodbuditi k zavedanju pomena kmetovanja in pridelave lokalne hrane. »Z likovnimi deli je sodelovalo kar 46 osnovnih šol in več kot 1500 otrok. Ocenjenih je bilo 525 risbic, v finalnem delu izbora pa smo s pomočjo strokovne komisije in javnega glasovanja izbrali dve zmagovalni deli z osnovnih šol Mežica in Žužemberk, ki zdaj krasita prenovljeno embalažo našega trajnega mleka v omejeni seriji,« še razlagajo v Mlekarni Celeia.

*Naročena objava