Med petdesetimi najbolj navdihujočimi evropskimi turističnimi destinacijami tudi Podčetrtek in Rogaška Slatina

27. 10. 2021 6:18

Mednarodni turistični strokovnjak Terry Stevens je v svoji uspešnici, knjigi Wish You Were Here – Europe med 50 najboljših evropskih destinacij uvrstil kar pet slovenskih krajev, med njimi tudi Podčetrtek in Rogaško Slatino.

Slovenski turizem bo očitno še bolj spoštovan, saj je mednarodni turistični strokovnjak Terry Stevens v svoji novi knjigi Wish You Were Here izbral in predstavil 50 evropskih turističnih destinacij, med katerimi jih je kar sedem slovenskih. Med najbolj navdihujoče destinacije je uvrstil Bled, Bohinj, Ljubljano, dolino Soče, Goriška Brda, Podčetrtek in Rogaško Slatino.

MMC-jev portal RTV Slovenija še poroča, da je bila prvotna globalna svetovna različica knjige, v kateri so mesto našli Bled, Bohinj, Ljubljana in dolina reke Soče, razprodana v šestih mesecih, letos pa je na plan prišla še evropska različica, ter da ne gre za klasični vodnik, pač pa je Stevens, ki je Slovenijo obiskal že skoraj petdesetkrat, predstavil osebnost, razpoloženje, odpornost in pot do uspeha vsakega od izbranih krajev.  Vse destinacije, predstavljene v knjigi, so prestale tudi ocenjevanje po podjetja Stevens & Associates, ki prepoznava najboljše prakse v razvoju destinacij in kompetentnosti destinacijskih organizacij.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X