Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti s Kozjanskega in Obsotelja odlični na državnem prvenstvu (foto)


Minuli vikend se je v Športni dvorani v Slovenskih Konjicah, v organizaciji KZS in Karate kluba Seki, odvijalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Na tekmovanju je nastopilo 346 tekmovalcev iz 50. klubov, med njimi tudi številni tekmovalci s Kozjanskega in Obsotelja.

Trije državni prvaki in podprvak za Karate klub Bushido iz Rogaške Slatine

Na DP U21 se je v katah in borbah borilo šest tekmovalcev Karate kluba Bushido iz Rogaške Slatine. Tekmovali so Vinko Juraja, Jakob Žumer, Timotej Jordan, Alja Tramšek, Tilen Štern in Aleks Tramšek.

Najprej je na tatamije stopil kataš Vinko Juraja z Imenske Gorce in suvereno opravil z vso konkurenco v kategoriji dečkov ter postal državni prvak.

Tekmovanje se je nato nadaljevalo s športnimi borbami. Tilen Štern, borec iz Laš, se je s izjemnimi dvoboji v kategoriji dečkov do 40 kg uvrstil v finale, kjer pa mu je zmanjkal nekaj športne sreče. Kljub temu se je razveselil srebrne medalje in naslova državnega podprvaka.

Med mlajšimi tekmovalci sta nastopila še dvojčka Alja in Aleks Tramšek iz Kačjega dola. Alji so se stopničke za malenkost izmaknile v kategoriji deklic do 40 kg, a je zadovoljstvo prineslo tudi osvojeno 5. mesto. Za Aleksa se je tekmovanje v kategoriji do 35 kg končalo že v prvem krogu izločitvenih bojev, s čimer je tekmovanje končal na 9. mestu.

Sledile so borbe v kadetskih in mladinskih kategorijah. Naš predstavnik v kategorji kadeti nad 70 kg, Jakob Žumer iz Čače vasi je suvereno zmagoval skozi vse izločitvene kroge in se tako uvrstil v finale. Njegova izredna borbenost v letošnji sezoni je tudi tokrat Jakoba ponesla na 1. mesto in si tako zasluženo pridobil naziv državnega prvaka. Po letošnjem ekipnem državnem prvenstvu, kjer si je priboril naziv podprvaka, je dodal še prvič naziv prvaka posameznika. Kot zadnji borec v mladinski konkurenci v kategoriji do 76 kg, je na tatami stopil Timotej Jordan. Timotej je k svojim petim nazivom državnega prvaka, dodal še šestega za leto 2021 in znova dokazal, da je v svoji kategoriji brez konkurence v državi. KK Bushido se je uvrstil na skupno 8. mesto v konkurenci 50. klubov, kar je glede na majhno ekipo izjemen uspeh.

KK Bushido ima tudi tri reprezentante. Vinko Juraja (kate in kate ekipno), Tilen Štern (borbe) in Aleks Tramšek (borbe) bodo Slovenijo zastopali na 25. Balkanskem prvenstvu za otroke, ki bo med 15. in 17. oktobrom v Poreču.

Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar nadaljujeta z izjemnimi uspehi

Tudi šmarska karateista Tajda in Tadej Mavsar, ki tekmujeta za KK SEKI Slovenske Konjice, sta se odlično odrezala na državnem prvenstvu do 21 let, saj sta osvojila komplet medalj.

Tajda Mavsar je v katah suvereno premagovala nasprotnice do finala, v katerem pa ji je za osvojitev naslova zmanjkala le ena zastavica. Postala je državna podprvakinja v kategoriji deklic.

Tadej Mavsar je imel dvojni spored. Tekmovanje je začel v katah, kjer je v petih nastopih dobil 23 od 25 možnih zastavic ter zanesljivo postal državni prvak v kategoriji malčki. Takoj za tem ga je čakala še preizkušnja v športnih borbah. Ker treningov borb v domačem klubu ne izvajajo je Tadeja za trening borb pred časom pod svoje okrolje vzel trener za borbe Sašo Vaš iz Fight Cluba Shony iz Brežic. Dobro delo je očitno že obrodilo sadove, saj je Tadej po le nekaj treningih in dobrem vodenju na tekmi, prvič prišel na stopničke z osvojeno bronasto medaljo na državnem prvenstvu.

Tajda in Tadej sta sicer že v tednih pred državnim prvenstvom nanizala nekaj odličnih uspehov. V prvi polovici septembra sta tako osvojila prvi mesti na tekmah 25. Međimurje Open Croatia 2021 in 24TH Budapest Open. Na 3. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije (KZS) v Šenčurju je Tadej v kategoriji ‘kata malčki’ osvojil 2. mesto, v seštevku vseh pokalnih tekem pa je zbral največ točk in postal pokalni zmagovalec za leto 2021. Tajda pa je v Kranju deklasirala vse tekmice, osvojila 1. mesto ter s tem tudi postala skupna pokalna zmagovalka za leto 2021.

Na zadnjem treningu širšega izbora za reprezentance sta Tajda in Tadej zaradi odličnih uspehov prejela grb Slovenije, s čimer sta bila sprejeta v otroško reprezentanco in bosta Slovenijo zastopala na 25. Balkanskem prvenstvu za otroke.

Na otroških reprezentančnih pripravah tudi člana Karate kluba Kozjansko in Obsotelje

 

Za Karate klub Kozjansko inObsotelje je na državnem prvenstvu U21 tekmovalo 11 tekmovalcev, in sicer: Andraž Lotrič, Tilen Prah, Ana in Lea Bele, Lara Sodin, Filip Lotrič, Grega Zbil, Leon Sodin, Benjamin Herman, Luka Bele in Žan Luka Lesnika.

Tekmovanje sta v kategoriji kata dečki pričela tekmovalca Tilen Prah in Filip Lotrič. Oba sta bila odlično pripravljena, kar se je izkazalo tudi na tatamiju. Filip je po repasažu osvojil odlično 3. mesto, Tilen pa se je zanesljivo prebil v finale. Na koncu je postal državni podprvak v kategoriji kata dečki.

V kategoriji kata ml. kadeti je imel KKKO enega predstavnika, Grego Zbila. Prebil se je v repasažno borbo za 3. mesto, ki ga je na koncu tudi zanesljivo osvojil. Nadaljeval je v nastopih Luka Bele v kategoriji kata kadeti. Tudi Luka je prišel do repasažnega nastopa za tretje mesto in ga zanesljivo osvojil.

Tekmo so nadaljevali borci. Prvi je na tatami stopil najmlajši Andraž Lotrič, ki nabira izkušnje na tako velikih tekmovanjih. V kategoriji borbe malčki -30 kg je po repasažni borbi za tretje mesto moral priznati premoč in tako osvojil končno 5. mesto. V kategoriji borbe ml. kadetinje -45kg se je Ana Bele po odlični borbi uvrstila v finale. Tam pa po tesnem izidu izgubila in tako postala državna podprvakinja. Tudi Luka Bele se je v kategoriji kadeti +70kg uvrstil v finale in na koncu osvojil 2. mesto.

Za odličja na državnem prvenstvu so se borili tudi Andraž Lotrič, Benjamin Herman, Žan Luka Lesnika, Lara Sodin, Leon Sodin in Lea Bele, vendar jim je do medalje malo zmanjkalo.

Konec septembra so v Velenju potekale celodnevne priprave. Med vsemi vabljenimi sta se jih udeležila tudi Grega Zbil v katah in Leon Sodin v športnih borbah, ki bosta Slovenijo zastopala na 25. Balkanskem prvenstvu za otroke. Na slednjem so karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje v zadnjih letih že osvajali medalje. V letu 2019 je Grega Zbil postal balkanski podprvak, 2018 je Luka Bele osvojil tretje mesto, v letu 2016 pa je Žan Luka Lesnika po repasažu osvojil končno 5.mesto Na tokratne priprave so bili vabljeni tudi Tilen Prah ter Ana in Lea Bele, a se zaradi različnih razlogov vabilu niso odzvali.