Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti do vidnih rezultatov na Balkanskem prvenstvu (foto)


Minuli vikend je v Poreču potekalo 25. Balkansko prvenstvo za otroke, člane in seniorje. Sodelovalo je 832 tekmovalcev iz desetih držav: Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Kosova, Črne Gore, Severne Makedonije, Srbije, Turčije in Slovenije.

Slovenska reprezentanca je štela 82 tekmovalcev, med katerimi so bili tudi karateisti s Kozjanskega in Obsotelja. Tekmovanje je potekalo pod strogimi epidemiološkimi pogoji, brez gledalcev. 

Karateisti z našega območja so iz Poreča odšli s tremi naslovi, srebrno in bronasto medaljo. 

Karate klub Bushido Rogaška Slatina z dvema balkanskima prvakoma

Državno reprezentanco so zastopali trije člani Karate kluba Bushido Rogaška Slatina, in sicer Vinko Juraja, Tilen Štern in Aleks Tramšek.

Prvi dan tekmovanja je na prizorišče stopil Vinko Juraja v kategoriji kate dečki letnik 2010. Vinko si je s suverenim nastopom priboril veliki finale, v katerem je potrdil odlično formo in v zelo močni konkurenci postal balkanski prvak. Vinko je po dnevu počitka tekmovanje nadaljeval tretji tekmovalni dan, ko je kot član slovenske ekipe v kategoriji kat letnika 2010-2011 osvojil 3. mesto.

Tretji tekmovalni dan so bile na sporedu tudi borbe posameznikov, kjer sta svoja nastopa dočakala Tilen Štern in Aleks Tramšek. Aleks je v močni konkurenci kategorije dečkov do 35 kg nastop zaključil že v prvem krogu in tekmovanje tokrat končal brez vidnejše uvrstitve.

Zadnji je na tatami stopil Tilen Štern. Že v prvem krogu kategorije dečkov do 40 kg je vknjižil visoko zmago 6:0 proti črnogorskemu predstavniku in nakazal odlično dnevno formo. Nato je premagal še srbskega predstavnika in se uvrstil v finale. V njem se je pomeril s predstavnikom Hrvaške. Tudi ta je moral priznati premoč slatinskemu karateistu, ki se je okitil z naslovom balkanskega prvaka.

Slovenska reprezentanca je v domovino prinesla sedem zlatih, štiri srebrne in 12 bronastih medalj. Karate klub Bushido pa je bil z dvema nazivoma balkanskega prvaka in 3. mestom najboljši med vsemi nastopajočimi slovenskimi klubi.

Odličen reprezentančni debi šmarskih karateistov

Šmarska karateista Tajda in Tadej Mavsar, ki trenirata v Karate klubu SEKI Slovenske Konjice in sta bila letos prvič uvrščena v reprezentanco Slovenije, sta že na prvi reprezentančni tekmi posegla po visokih uvrstitvah.

Tadej Mavsar, najmlajši slovenski udeleženec na prvenstvu, je tekmoval v kategoriji ‘kata individual 2013’. Žreb je določil, da je bil v 1. krogu prost, v 2. krogu pa se je pomeril s prvakom iz Črne gore ter ga tesno premagal. V polfinalu je nato gladko premagal Hrvata in se uvrstil v finale. Utrujenost in čakanje sta očitno pustila posledice, saj Tadej v finalu svoj nastop ni izpeljal najbolje ter izgubil proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Kljub temu je postal balkanski podprvak v katah.

Tajda Mavsar je tekmovala v kategoriji ‘kata individual 2009’. V 1. krogu je bila prosta, v 2. krogu je zanesljivo premagala Črnogorko, v četrtfinalu pa je bila boljša še od predstavnice Srbije. V polfinalu ji je nasproti stala še ena odlična Srbkinja, ki pa ji Tajda ni bila kos. Šmarčanka je tekmovanje nadaljevala v repasažu. Tudi tokrat ji je nasproti stala še tretja srbska predstavnica. Tajda je tudi njej morala priznati premoč, a tekmovanje kljub temu končala na visokem 5. mestu med 17 tekmovalkami.

Končne uvrstitve reprezentantov, ki trenirajo v Karate klubu Seki: Tadej Mavsar, 2.mesto; Aleksa Miljatović, 3.mesto; Andjela Miljatovič, 5.mesto; Tajda Mavsar, 5.mesto; Jure Sluga, 17.mesto med člani; Karolina Kristić, 1.krog; Enej Rizvanović, 1.krog.

Prvak tudi Sodin iz KKKO

Na balkanskem prvenstvu bi moralo tekmovati tudi pet karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, a sta se ga zaradi spleta okoliščin lahko udeležila le dva.

Prvi dan je na tatami stopil Greg Zbil v kategoriji kata dečki, letnik 2008. Grega žal ni ponovil odlične uvrstitve izpred dveh let, ko je postal balkanski podprvak.

Prvič je na balkanskem prvenstvu nastopil Leon Sodin in suvereno opravil svoje delo ter potrdil odlično pripravljenost. V konkurenci 15 tekmovalcev je že v prvem kolu poskrbel za razburljivo borbo z odličnim Hrvatom in ga premagal z rezultatom 3:2. V naslednjem kolu je premagal predstavnika iz Bosne in Hercegovine, z rezultatom 2:1, s to zmago pa je  bila že zagotovljena ena od medalj, vendar Sodin je želel, tudi zaradi spodrsljaja na državnem prvenstvu, le zlato. V finalu tako takoj prevzel pobudo in skozi celotno borbo nabiral vodstvo ter suvereno zmagal in postalbalkanski prvak.