Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bučn’ce v Šentjurju 2021: ni manjkalo glasbe, domačih pridelkov, nagrajene so bile različne buče (foto, video)


Preteklo soboto se je po enoletnem premoru na Mestnem trgu v Šentjurju priredila že 14. prireditev Bučn’ce, ki jo organizira Razvojna agencija Kozjansko. Na dogodku so bile razstavljene mnoge stojnice z različnimi dobrotami, oblačili, knjigami ter mnogo več, na prireditvi pa je bila nagrajena tudi najdaljša, najlepša, najtežja ter najzanimivejša buča. Te so lahko prinesli obiskovalci.

Na dogodku so se s svojo ponudbo predstavila razna društva in posamezniki. Videti je bilo možno različna čebelarska društva, osnovne šole, gobarsko društvo ter različne turistične kmetije, ki so razkazovale svoje izdelke kot so olja, kisi, domači piškoti ter seveda izdelki iz buč. Ni pa manjkalo niti oblačil, ki nas bodo grela prihajajočo zimo, naprodaj so bile namreč nogavice, copati, volnena oblačila, kape ter pasovi.

Na koncu prireditve, na kateri primanjkovalo glasbe, so bila podeljena tudi priznanja za najdaljšo, najlepšo, najtežjo in najzanimivejšo bučo, prav tako pa je bilo podeljeno priznanje za najlepšo stojnico.

Nagrade je podelil direktor Razvojne agencije Kozjansko, Jure Raztočnik, prejele pa so jih naslednje nagrajenke. Priznanje za najtežjo bučo leta 2021 je prejela Marta Tovornik, njena buča je namreč tehtala kar 22 kilogramov. Nagrada za najdaljšo bučo je letos šla v roge Čebelarskega društva Šentjur, priznanje za najzanimivejšo bučo pa je prejela Danica Recko. V zadnji kategoriji, najlepša buča, se je s svojo bučo to leto najbolj izkazala Suzana Zupanc.

Med dogodkom se je čez vse stojnice sprehodila tudi komisija, ki je imela težko odločitev določiti najlepšo stojnico na prireditvi. To priznanje je bilo podeljeno po nagradah za različne zmagovalne buče, najlepšo stojnico pa so letos po odločitvi komisije imeli Podružnična osnovna šola Blagovna.

Vabljeni k ogledu fotografij ter videa.

D.K.