Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V tem letu bo v občini Podčetrtek obnovljenih več kot 4 kilometre cest in poti


V zadnjem letu se tako kot v mnogih drugih občinah, na območju občine Podčetrtek pospešeno dela na obnavljanju in rekonstrukcijah cest in poti. V letošnjem letu se v občini obnavlja več kot 4 kilometre cest in poti.

Izmed drugih je bila obnovljena cesta Olimje – Virštanj na odseku 600 metrov, urejena je bila tudi cesta v naselju Sela v dolžini 850 metrov. Cesta iste dolžine je bila rekonstruirana v naselju Polje, odsek v dolžini 250 metrov pa v naselju Gostinca. Nedokončani odsek se nahaja v Podčetrtku, kjer je projekt trenutno obstal zaradi spora s občanom. Višina investicije v te projekte se vrti okoli 150.000 evrov. Prav tako je načrtovan še slab kilometer ceste v naselju Vonarje v višini 70.000 evrov ter odsek ceste v dolžini 200 metrov v Cmereški Gorci.

Zraven že naštetih projektov so se in se še izvajajo tudi obsežnejše prenove državnih cest. Obnovljena je bila državna cesta Golobinjek – Lesično, zraven katere je občina financirala tudi izgradnjo kolesarske steze. Trenutno pa potekata še dva večja projekta, oba vredna po skoraj 2 milijona evrov, to sta cesta in kolesarska steza Prelasko – Buče ter cesta Golobinjek – Lastnič.

D.K., Foto: Facebook / Peter Misja