Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V dveh prometnih nesrečah poškodovani osebi, v požaru pogorela stanovanjska hiša


Danes in včeraj sta se v občini Šmarje pri Jelšah zgodili dve prometni nesreči, pri katerih sta ponesrečenca potrebovala nadaljnjo oskrbo v bolnišnici. Zraven tega je dopoldne požar v celoti uničil stanovanjsko hišo.

Včeraj nekaj čez osmo zvečer je v Novi vasi pri Šmarju osebno vozilo zapeljalo na varovalno ograjo in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica nudili pomoč poškodovani osebi, vozilo postavili na kolesa ter po izlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Celje.

Danes zjutraj okoli 11. ure je v naselju Beli potok pri Lembergu zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Sladka gora, PGD Mestinje in PGD Šmarje pri Jelšah. Zavarovali so kraj, pogasili ogenj, prezračili kletne prostore objekta ter požarišče pregledali s termovizijsko kamero. Objekt je v celoti pogorel.

Nato se je okoli 13. ure se je v šmarski občini zgodila še ena prometna nesreča. Ta se je zgodila na glavni cesti v Bodrišni vasi (Halarjev breg), kjer sta trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, očistili vozišče, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Šmarje pri Jelšah in ga nato prepeljali v SB Celje.

Zaradi nesreče in del v središču Šmarja je proti Šmarju nastala večkilometrska kolona.

Fotografija je simbolična