Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

TŠM Šmarje poziva h koncu vandalizma v Šmarju (foto)


Šmarje pri Jelšah je že nekaj časa pogosto tarča vandalov, ki ne samo da uničujejo javno dobro, temveč tudi kazijo podobo lepo urejenega kraja.

Kakšni so motivi vandalov ni znano, so pa njihova objestna dejanja v Šmarju pri Jelšah vidna skoraj na vsakem koraku in to po celotni občini. V največji meri gre za uničene ograje, prometne znake, koše za smeti, hiške v gozdu, panelne ograje,…, kar je razvidno tudi v spodnji fotogaleriji.

Ker si vsi v Šmarju dokončno želijo, da bi se tovrstno uničevanje končalo, je TŠM Šmarje objavil javni poziv po prenehanju teh nerazumnih dejanj. Kot so med drugim zapisali, “dandanes živimo v družbi, kjer agresivnost ne pozna meja, zlasti ko sta v igri alkohol, družbeni pritisk in strah. Mnogokrat pozabljamo, da gre za kaznivo dejanje, katero vodi v prekršek, a dolgoročno kazen ni rešitev. Ljudi je potrebno ozaveščati v pozitivni luči za skupno dobro. Zavedati se moramo, da smo za svoja dejanja odgovorni popolnoma sami. Vsi si želimo bivati v lepi, predvsem pa humani občini, kjer se vsi občani počutimo brezskrbno.

Vandalizem na dolgi rok prinaša mnogo negativnih posledic, ki jih nosimo vsi. Vse to vpliva na varnost peščev, voznikov, otrok, tudi na ugled in turizem občine. Vse občanke in občane občine Šmarje pri Jelšah pozivamo, da se v primeru vandalizma primerno odzovejo, ozaveščajo, v skrajni sili tudi ustrezno ukrepajo. Sledi vandalizma prosim javite policiji!” so zapisali v TŠM Šmarje.

B.S., vir: Visit Šmarje FB