Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina


Na Občini Rogaška Slatina je pretekli petek župan mag. Branko Kidrič sprejel pet najuspešnejših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina. Te je spremljala tudi ravnateljica ŠCRS mag. Dubravka Berc Prah. Dijaki prihajajo iz vseh štiriletnih programov, ki jih izvajajo na tej šoli.

Sprejema so se udeležili Laura Potisk iz programa gimnazija, Ana Podpeskar in Kaja Mušič iz programa tehnik optik ter Klavdija Romih in Damir Porić iz programa tehnik steklarstva.

Župan je najuspešnejšim dijakom v generaciji najprej čestital za uspehe, s katerimi so dokazali, da ni nujno, da v srednji šoli odlični uspeh in dosežki na drugih področjih izostanejo. Seveda so pri tem potrebni samodisciplina, dobra organiziranost, delavnost in tudi številna odrekanja. To so vrednote, ki jih krasijo in ves čas igrajo pomembno vlogo. Življenje namreč nenehno prinaša številne izzive, ki jih je treba premagovati in se dokazovati. Ko delujemo v različnih skupnostih, je največkrat uspeh splet različnih dejavnikov in sinergijskih učinkov deležnikov. V šolah zagotovo pomembno vlogo igrajo profesorji na čelu z ravnateljico, zato velja posebna zahvala tudi njim, med drugim v svojem nagovoru poudaril župan.

Na koncu jim je zaželel uspešno nadaljevanje študija, torej da uspejo na področjih, ki so jim blizu in predvsem, da bodo po končanem šolanju našli sredino, kjer se bodo dobro počutili. Izročil jim je praktična spominska darila.