Šmarčan Lovrencij Galuf na čelo Judo zveze Slovenije

30. 9. 2021 5:49

Po skoraj letu dni je Judo zveza Slovenije dobila novega predsednika. To je postal Šmarčan, živeč v Mariboru, Lovrencij Galuf. JZS je dobila tudi dva podpredsednika. To sta postala celjska olimpijka Urška Žolnir Jugovar in predsednik judo kluba iz Slovenj Gradca, Borut Marošek.

Lovrencij Galuf, ki so ga za predsednika predlagali v judo klubu Acron Slovenj Gradec katerega član je, je od aprila letos tudi član Strokovnega sveta vlade Republike Slovenije za šport, pri katerem predseduje komisiji za športne dejavnosti. Že sedmo leto pa je tudi član sveta Fundacije za šport.

Predstavniki slovenskih judo klubov so na volilni skupščini v Slovenski Bistrici za novega predsednika Judo zveze Slovenije potrdili Lovrencija Galufa. Glasovanje predstavnikov klubov je potekalo javno, ti pa so z 38 glasovi za in 33 proti potrdili novega predsednika. Predstavniki klubov so skušali predsednika imenovati že na prejšnjih dopisnih sejah, a jim to v slabem letu dni ni uspelo. Po sprostitvi ukrepov pa jim je to uspelo ob srečanju v živo, ko je Galuf v glasovanju za predsednika premagal dosedanjega predsednika Darka Mušiča, ki mu je lani oktobra potekel mandat. Predstavniki klubov so bili sicer vseskozi razdeljeni v dva tabora, zato jim na dopisnih sejah tudi ni uspelo izvoliti novega predsednika.

Ohraniti dobre programe ter izkoristiti možnosti za izboljšave

Kot je med drugim Galuf zapisal v svojem programu, s katerim je prepričal večino klubov, vidi veliko možnosti za izboljšave in nadgradnjo na mnogih področjih delovanja zveze. “Ohranili in podprli bomo programe, ki so uspešni. Predlagal bom tudi dogovor o skupni strategiji za delo z mladimi in izboljšanje prehoda otrok in mladine v kakovostni in v vrhunski šport za tiste judoistke in judoiste, ki si to želijo,” je moč prebrati v programu Galufa, ki kot eno izmed prvenstvenih naloga zveze vidi tudi v zastopanju interesov vseh klubov in vzpostavljanju enakih pogojev za njihov razvoj.

Po prepričanju Galufa mora novo vodstvo JZS nujno povečati sponzorska sredstva s pridobitvijo novih sponzorjev, iz letnih programov športa na različnih ravneh pa mora povečati delež finančnih sredstev tudi preko možnosti različnih razpisov. Dodaja, da je naloga zveze tudi izkoristiti pridobljen ugled v evropski in svetovni organizaciji ter poskrbeti za prenos dobrih praks v slovenski prostor, v katerem bo treba dvigniti tudi medijski ugled in prepoznavnost tega športa.

Podpredsednica celjska olimpijka

Predstavniki klubov so glasovali tudi o Galufovi listi desetčlanskega izvršnega odbora in jo potrdili z 58 glasovi. Zveza je dobila tudi dva nova podpredsednika. To sta postala judoistka in trenerka celjskega Judo kluba Sankaku ter olimpijska zmagovalka Urška Žolnir Jugovar in Borut Marošek, predsednik judo kluba iz Slovenj Gradca.

Med predstavniki klubov, ki jih je Galuf prepričal s svojim programom in verjamejo, da je z njim prišel čas za spremembo, je bil tudi Marjan Fabjan, najbolj trofejni slovenski trener juda, ki je nedavno prejel najvišjo mednarodno priznanje v svetu juda, zlato medaljo IJF.

foto: JZS

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X