Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 20. 9. do 26. 9. 2021 (številne prometne nezgode in prehitri vozniki)


PROMETNE NEZGODE

21.9.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je voznik tovornega avtomobila  v kraju Šentvid pri Grobelnem zlomil polzapornico. Voznik je odpeljal v smeri priti Šmarju pri Jelšah. Omenjeni voznik tovornega avtomobila je bil kasneje izsleden na mejnem prehodu Dobovec.  Pri pregledu tovornega avtomobila so bile ugotovljene poškodbe na priklopniku. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometnih predpisov.

23.9.2019 so bili obveščeni, da je prišlo v kraju Šmarje pri Jelšah pri trgovini HOFER do prometne nezgode. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika tovornega avtomobila. V nezgodi je bila udeležena tudi voznica osebnega avtomobila . V nezgodi ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelji je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24.9.2021 so bili obveščeni, da je prišlo v kraju Šmarje pri Jelšah do prometne nezgode med osebnim avtomobilom in motornim kolesom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznica osebnega avtomobila vključevala na glavno cesto mimo stoječe kolone ter zapeljala na cesto. V istem trenutku je stoječo kolono prehiteval voznik motornega kolesa. Med vozili je prišlo do trčenja. Voznik motornega kolesa je padel po vozišču. V nezgodi se ni nihče telesno poškodovan. Na kraju je bil voznici izdan plačilni nalog, zoper voznika motornega kolesa pa sledi obdožilni predlog na OS Celje.

25.9.2021 so bili obveščeni, da se je  v kraju Pristava pri Mestinju telesno poškodoval voznik motornega kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika motornega kolesa, kateri je zavrl pri tem pa je motorno kolo zdrsnilo in padlo po vozišču. Voznik motornega kolesa se je pri tem telesno poškodoval. Iskal je zdravniško pomoč v ZD Šmarje pri Jelšah od koder je bil napoten v bolnico Celje. Vozniku motornega kolesa je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne se je zgodila še ena prometna nezgoda in sicer v kraju Kristan vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica kolesa zavijala levo iz glavne ceste pri tem pa ko je le ta že zavijala nameravala prehiteti voznica osebnega avtomobila. Med voznico osebnega avtomobila in kolesarko je prišlo do trčenja, kolesarka je pri tem tudi padla. V nezgodi se kolesarka ni zadobila hujših telesnih poškodb, naknadno pa bo iskala zdravniško pomoč pri svojem zdravniku. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

PREHITRA VOŽNJA

25.9.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah opravljali kontrolo hitrosti v kraju Lemberg pri Šmarju, kjer je hitrost omejena na 30 km/h. Pri kontroli hitrosti je bilo ugotovljeno da je voznik trikolesa vozil z hitrostjo 80 km/h, kar je več kot 30 km/h nad omejeno hitrostjo. Na kraju je boli vozniku na podlagi  113/a člana Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo poslano skupaj z obdožilnim predlogom na  OS Celje.

Istega dne je bila opravljena kontrola hitrosti tudi v kraju Pristava pri Mestinju kjer je hitrost  omejena na kjer je hitrost omejena na 50 km/h. Pri kontroli hitrosti je bilo ugotovljeno da je voznik motornega kolesa vozil z hitrostjo 109 km/h, kar je več kot 50 km/h nad omejeno hitrostjo. Na kraju je boli vozniku na podlagi  113/a člana Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo poslano skupaj z obdožilnim predlogom na  OS Celje.

Oba voznika bosta morala vzrok svoje prehitre vožnje pojasniti sodniku na sodišču.

V preteklem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali tudi več nezgod v katerih so se vozniki osebnih avtomobilov pobliže srečali z srnami in drugimi živalmi. Zaradi tega policisti svetujejo voznikom, da so pri vožnji na lokacijah, kjer je divjad prisotna pozorni tudi na le to.