Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina od 31. 8. do 6. 9. 2021 (otrok se je ujel v past, policisti varovali šolarje na poti v šolo,…)


Irje, 31.08.2021

Policisti so bili obveščeni o poškodbi otroka. Ugotovljeno je bilo, da je otrok vstopil v objekt za živali kjer je bila nastavljena past za divje živali. Pri tem  je z roko segel v past katera se je sprožila in ga lažje poškodovala po roki. O ugotovitvah bodo po zbranih obvestilih obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju. .

Rogaška Slatina, 02.09.2021

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega vozila in kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznika mopeda, ki je pri tem utrpel lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo uveden prekrškovni postopek.

Rogatec 05.09.2021

Policisti so bili obveščeni o poškodbi vozila. Na kraju je bilo z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem vozilu. Policisti za storilcem še poizvedujejo in bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Rogatec, 6.9.2021

Policisti so bili obveščeni o tatvini 4 akumulatorjev za tovorna vozila v kraju Rogatec. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta tatvino izvršila dva moška za katerim še poizvedujejo in bodo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

Rogaška Slatina, 6.9.2021

Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini.  Z zbiranjem obvestil je bilo na kraju ugotovljeno, da so tatvino izvršile štiri osebe zoper katere bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo.

VARNA POT V ŠOLO

Za nami so prvi šolski dnevi. Tudi letos so policisti Policijske postaje Rogaška Slatina, v sodelovanju z občinama Rogaška Slatina in Rogatec ter njihovimi SPV-ji izvedli varovanje šolskih otrok na poti v šolo in iz nje. Pri tej pomembni nalogi so se nam tudi letos pridružili člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina, medobčinski redarji in javni delavci, ki so aktivno sodelovali pri varovanju šolskih otrok.

Na celotnem območju Policijske postaje Rogaška Slatina so ob urah, ko je na cesti največ otrok na najbolj izpostavljenih mestih, pomagali šolarjem varno prečkati cesto na prehodih za pešce. Vse udeležence prometa so s prisotnostjo opozarjali, da so med nami spet najmlajši udeleženci v prometu – otroci.

Varnost otrok je ena najpomembnejših nalog staršev, učiteljev, policije  in drugih organizacij, ki se ukvarjajo z varnostjo v prometu, zato policisti pozivajo vse udeležence v prometu, da tudi po koncu akcije »Varna pot v šolo«, upoštevajo prometna pravila in so še naprej pozorni na naše najmlajše udeležence cestnega prometa.

Vsem sodelujočim se zahvaljujejo za sodelovanje.

B.N., J.G.Š.