Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Parada učenja v Šmarju pri Jelšah prikazala na pestrost izobraževalne ponudbe pri nas (video)


Sredin dan je bil v Šmarju pri Jelšah v znamenju Parade učenja, osrednjega dogodka, ki poteka ob Tednih vseživljenjskega učenja, ki jih letos na nacionalni ravni prirejajo od 6. septembra do 10. oktobra. Pod geslom Parada učenja – Dan učečih se skupnosti so se v Šmarju pri Jelšah predstavljali šole, univerze, vrtci, izvajalske organizacije študijskih krožkov, zavodi, knjižnice in mediji.

Knjižnica Šmarje pri Jelšah in tamkajšnji kulturni dom sta v sredo pripravila Parado učenja, dan, ko v mestnem središču združijo ponudnike znanj in spretnosti ter povpraševalce po obojem. Predstavljajo se šole, vrtci, zavodi, univerze, študijski krožki in mnogi drugi, ki na dogodkih družijo pripadnike vseh generacij.

Živahen utrip na ploščadi pred kulturnim domom se je pričel že v jutranjih urah z otvoritvijo dogodka, ko so obiskovalce pričakale stojnice za vzdušje pa je skrbela jazz skupina Chaves.

Celodnevno dogajanje je ponudilo vrsto delavnic, predstavitev in dogodkov. Pripravili so tržnico znanja s predstavitvijo partnerjev na stojnicah, društvo Šentlok je poskrbelo za prikaz lokostrelskih veščin. Priredili so odprta vata Muzeja baroka, pa Šmarje razkazali v pravljični luči. S pravljicami so obiskali tudi vrtec Šmarje. Popoldne so v atriju Muzeja baroka pripravili plesne delavnice s Plesnim studiem Zvončica in delavnice izdelave knjigobežnic.

Parada učenja se je tokrat odvijala tudi po občinah, kjer ima šmarska knjižnica svoje enote. V Kozjem so gostili skupino Legende, ki je je najmlajše popeljala skozi trg in v Grusko jamo. V Bistrici ob Sotli so s pravljično ustvarjalnico obiskali vrtec ter v večernih urah priredili še pogovorni večer z Viljem Gogalejem, v Podčetrtku so priredili dan odprtih vrat knjižnice in današnjim obiskovalcem podelili enoletno članarino.

Tukaj lahko prisluhnete uvodnim pozdravom, ki so jih v Knjižnici Šmarje pri Jelšah pripravili pred pričetkom parade učenja:

Zbrali smo nekaj fotoutrinkov z dogodka. Vabljeni k ogledu:

E.Š., foto in video: Knjižnica Šmarje pri Jelšah in njene enote