Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek praznovala z ministroma Koritnikom in Počivalškom (foto, video)


Včeraj so s slavnostno sejo, ki sta jo obiskala tudi ministra Zdravko Počivalšek in Boštjan Koritnik, v Podčetrtku proslavili občinski praznik in s tem številne naložbe, ki so po besedah župana Petra Misje zaznamovale čas med obema praznika. Počastili so tudi prejemnike županovega priznanja, denarne nagrade in priznanja občine.

Župan Peter Misja pravi, da so beležili intenzivno občinsko delovno leto.

Občina Podčetrtek še naprej piše izredno razvojno obdobje in je tudi v lanskem letu beležila rast prebivalstva. Približno 3.7000 občanov, kar po besedah župana Petra Misje predstavlja najvišje število prebivalcev, se je razveselilo lepega števila naložb.

Župan je izpostavil najpomembnejše, med njimi rekonstrukcijo in izgradnjao okoli 10 kilometrov lokalnih cest, sanacije plazov, izgradnjo kolesarske steze na Virštanju, obnovo Banovine in ureditev Centra za promocijo vin in kulture v njej, v Pristavi pri Mestinju sta v izgradnji dva vrčevska oddelka. V Olimju so poskrbeli za izgradnjo dodatnega kanalizacijske sistema, pričeli so z izgradnjo čistilne naprave v Podčetrtku. Med pomembnejšimi naložbami je še omenil nakup gradu in že takoj  obnovitvena dela na kašči in gradu Podčetrtek, ki so ju opremili tudi z vodovodno, električno in optično napeljavo.

Na kocu je župan izpostavil, da je sodelovanje v občini dobro. Da dobro sodelujejo tako z zavodi in organizacijami, s termami Olimia ter drugimi. Omenil je, da so kljub zaprtju turističnih objektov, gostje po ponovnem odprtju vrnili, da turizem dobro teče, tudi po zaslugi tega, ker so pravočasno stopili skupaj in prilagodili promocijo novim razmeram. Na koncu je izpostavil še dve večji naložbi, ki bosta zaznamovali prihodnje obdobje, in sicer obnovo gradu in izgradnjo novega centra s tržnico.

Minister Koritnik: Ključno je povezovanje

»Ključna za uspešno delo je povezanost, ki se zelo dobro kaže pri vas v Podčetrtku. Zato vam želim, da ostanete povezani, tako kot smo znali in zmogli biti povezani v ključnih trenutkih naše samostojne skupne poti,« pa je v Zeleni dvorani Aparthotela Term Olimia dejal slavnostni govornik, minister za javno upravo

Tudi minister za javno upravo Boštajn Koritnik je bil navdušen nad razvojem Podčetrtka.

Boštjan Koritnik. Izpostavil je, da nas je v zadnjih 18 mesecih zaznamovala epidemija novega koronavirusa, v kateri pa je javna uprava odigrala ključno vlogo pri izvajanju pomoči občanom in nudenju zaščite, pohvalil pa je tudi občane, ki so z upoštevanjem ukrepov pripomogli k zajezitvi virusa. Dejal je, da je virus Slovence združil, da je bilo v tem času spisanih veliko drobnih in lepih zgodb.

V nadaljevanju je še povedal, da so v minulem letu na ministrstvu dosegli tudi nekaj »neepidemičnih« rezultatov. Po dolgem času so uspeli dvigniti povprečnine za občine ter sprejeti zakon o finančni razbremenitvi občin, kar je označil za mejnik v lokalni samoupravi. Občinam pa so namenili dodatno finančno pomoč. Spomnil je tudi na 30. obletnico ustanovitve naše države, ki naj bo zgled pri sodelovanju, strpnih odnosih in sodelovanju, je omenil.

Zbrane so nagovorili in jim čestitali za dosežke tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in podpredsednik vlade, sicer domačin Zdravko Počivalšek, v imenu občin šmarske upravne enote županja Kozjega Milenca Krajnc, županja pobratene občine Divača Alenka Štrucl ter z občin onkraj reke Sotle načelnik Kumrovca Robert Šplajt in predstavnik Zagorskih Sel Željko Kodrnja.

V Podčetrtku so s slavnostno sejo obležili občinski praznik v družbi dveh ministrov, županov sosednjih in bližnjih občin, predstavnikov javnih zavodov, predsednikov društev …

Slavnostno sejo je povezoval nekdanji ravnatelj osnovne šole Darko Pepevnik, za kulturni program so poskrbeli glasbenica Kaja Bicskey in domačina Žan in Ema Osojnik.

Počastili občinske nagrajence

Letos je župan Peter Misja v družbi podžupana mag. Marka Juraka izročil priznanje župana, občinsko priznanje in denarno nagrado.

Priznanje župana je prejel Boris Počivavšek, ki je zaslužen za podzemeljsko električno napeljavo v Podčetrtku, zaradi česar se lahko danes mnogi na omrežje priklapljajo sončne elektrarne. Od svoje mladosti je dejaven tudi v društvenem življenju. Bil je občinski svetnik, deluje kot pevec v KD Zvon Podčetrtek, ki mu je nekaj časa tudi predsedoval. Izkazal se je tudi kot starešina Lovske družine. Zaradi njegove odsotnosti je priznanje prevzel njegov sin.

Občinskega priznanja se je razveselil Sandi Gobec, ki je doslej upravljal vrsto funkcij v PGD Pristava pri Mestinju, je pa tudi poveljnik podčetrteške civilne zaščite, ki se je izkazala v času epidemije in tudi ob drugih nesrečah. Aktiven je tudi v športnem, kulturnem in turističnem društvu.

Denarna nagrada je šla Nogometnemu klubu Imeno, ki deluje od leta 1998. Združuje 40 mladih nogometašev. Aktiven je v ligah v okolici, izkazal pa se je tudi pri vzgajanju novih nogometnih generacij. Nagrado je prevzel blagajnik društva Zdravko Gubenšek.

 

V spodnjih videoprispevkih vabljeni k ogledu nagovorov župana Petra Misje in obeh ministrov.

Vabljeni pa tudi k ogledu fotogalerije:

/

E.Š.