Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Notranji minister Hojs Šentjurju obljubil novo policijsko postajo


Minister za notranje zadeve Aleš Hojs z delegacijo se je v torek, v okviru vladnega obiska Savinjske regije, srečal z vodstvom in policisti Policijske uprave Celje ter obiskal policijske postaje Šentjur, Laško in Žalec. Ob tem je šentjurskim in laškim policistom obljubil nove policijske postaje.

Vladna delegacija si je na Kozjanskem in Obsotelju najprej ogledala jugovzhodni del državne meje z videonadzornim sistemom, ki pokriva najbolj kritične točke. Dva video nadzorna centra sta vzpostavljena tudi v Bistrici ob Sotli in Rogaški Slatini.

Policijska postaja Šentjur ob zimski idili

Ob obisku policijskih postaj Šentjur in Laško, pa so vladni predstavniki z notranjim ministrom Alešem Hojsom na čelu obljubili gradnjo novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem. Kot je dejal Hojs bo v vsaki iymed novoygrajenih stavb zagotovili prostore za 35 delovnih mest, ocenjena vrednost posamične investicije pa je tri milijone evrov.

“Z Občino Šentjur smo že podpisali pismo o nameri z dogovorom o zamenjavi zemljišč, na katerih bo zgrajena nova policijska postaja,” je povedal minister Hojs, ki si je skupaj z županom Občine Šentjur mag. Markom Diacijem pogledal novo lokacijo za policijsko postajo. “Jaz upam, da bo župan v čim krajšem času spremenil občinski prostorski akt, ki bo omogočal gradnjo policijske postaje na tem novem mestu. Ta lokacija je izjemno primerna, ob glavni cesti. Ocenjujem, da bi – če bi občina svoje obveznosti naredila v roku dobrega leta – gradnjo in zaključek nove policijske postaje dočakali v roku dveh let.”

Na Policijski upravi Celje se je delegacija srečala tudi z vodstvom uprave in večino komandirjev. “Želijo si nadgradnje tistega dela policijske uprave, ki je nekaj nižji, zato da se ustrezno uredijo prostori za vadbo in usposabljanje policistov. Ta projekt na žalost še niti ni idejno zasnovan, tako da bo treba še kar nekaj časa za realizacijo,” je ob koncu obiska v Savinjski regiji dejal minister.