Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Grobelnem so izdelovali gnezdilnice (foto)


 

Minuli četrtek je na Grobelnem potekala delavnica na kateri so udeleženci izdelali 18 gnezdilnic in spoznavali najpogostejše vrste ptic Grobelnega.

Gnedilnice so izdelali po načrtih, ki jih lahko najdete na spletni strani DOPPS in so primerne za veliko sinico, brgleza in domačega vrabca. Narejene gnezdilnice bodo udeleženci namestili na drevesa v bližini njihovih oken, od koder bodo lahko opazovali kako potekajo ptičji ogledi gnezdilnice, branjenje novega doma ptičjega para, gradnja gnezda in hranjenje mladičev. Takšne gnezdilnice so za ohranjanje populacij ptice zelo pomembne, saj v novejših naseljih primanjkuje starih dreves z dupli, ki bi jim sicer nudila varen dom. Vse kaže, da bo Grobelno naslednjo pomlad za ptice ena od najprimernejših lokacij za mlade pare.

Gnezdilnice so udeleženci na delavnici izdelali sami, ob pomoči staršev in mentorjev. Vsi udeleženci so bili na končne izdelke izredno ponosni, kar je razvidno tudi iz skupinske fotografije. Delavnico je vodil ornitolog Tilen Basle izvedli pa so jo v okviru aktivnosti Športnega in mladinskega društva Grobelno ob finančne pomoči Občine Šentjur. “Zahvaljujemo se vsem udeležencem in njihovim starejšim pomočnikom za pomoč, ter Mateju Pistotniku, da nam je že v naprej pripravil les za gradnjo gnezdilnic,” so ob uspeli delavnici poudarili organizatorji.

 

E.H., foto: Manja Frece