Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja na 3. pokalni tekmi Slovenije osvojili 6 medalj


V soboto, 18.9.2021 je v Kranju, v OŠ Stražišče potekala zadnja, 3. pokalna tekma Slovenije v karateju. Natopilo je 288 tekmovalcev iz 45 klubov. Med nastopajočimi je  bilo kar devet članov karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Z nastopi sta pričela Filip Lotrič in Tilen Prah v kategoriji “kate dečki”. Filip je za las zgrešil medaljo, saj je v repasažu žal izgubil dvoboj in osvojil končno 5. mesto. Tilen je moral priznati poraz v prvem kolu. Še zadnji kataš je bil Luka Bele, ki je v kategoriji “karate kadeti” osvojil 3. mesto. Ognjeni krst v športnih borbah je imel Andraž Lotrič, ki je nastopil v kategoriji “malčki -30 kg”. Kljub temu, da je bila to zanj prva tekma se je boril izjemno samozavestno in odločno. V prvem kolu se je srečal z zmagovalcem kategorije in je po sodniški odločitvi na žalost izgubil.

Leon Sodin je v “kategoriji dečki -35kg” po razburljivih bojih zmagal in dokazal, da še vedno sodi v sam vrh njegove kategorije.  Z nastopi sta nadaljevali punci Ana in Lea Bele, v kategoriji “mlade kadetinje -45 kg”. Obe sta osvojili 3. mesto. Lara Sodin je tekmovala v kategoriji “kadetinje -54 kg”. Po odličnih borbah je prišla v finale, tam za las izgubila ter tako osvojila končno 2. mesto. Žan Luka Lesnika je nastopil v kategoriji  “mladinci +76 kg”, kjer pa vidnejše uvrstitve ni dosegel. Kot še zadnji borec je nastopil Luka Bele med “kadeti +70 kg”, kjer je osvojil 3. mesto. Zaradi poškodb nista mogla nastopiti kataš Grega Zbil in borbaš Benjamin Herman.

D.K.