Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kakšen je proces video produkcije?

Izraz video produkcija vam je morda neznan, pa vendar ga v vašem vsakdanu srečate na vsakem koraku.

Videi, ki jih opazite na družbenih omrežjih, TV-oglasi, ki se pojavijo med ogledom večernega filma, poročni video vaših prijateljev ter izobraževalni videi na platformi YouTube – vse to so produkti video produkcije.

Video produkcija je sestavljena iz treh ključnih faz: predprodukcije, produkcije in postprodukcije.

Produkcija zajema načrtovanje in pripravo vseh potrebnih elementov za nemoten potek snemanja, produkcija pomeni postopek snemanja, postprodukcija pa vključuje urejanje posnetkov in obdelavo videa v končni izdelek.

Poglej si vse tri procese malce bolj podrobno.

 

Predprodukcija

Predprodukcija je kreativen proces, ki ne vključuje snemanja, ampak vse korake, ki vodijo do uspešne izvedbe videa. Če želimo posneti inovativen in kakovostni video izdelek, moramo v predprodukciji predelati ideje in zamisli, spisati scenarij, pripraviti načrt snemanja, priskrbeti pripomočke ter izbrati primerne snemalne lokacije.

Produkcija

Produkcija je faza snemanja, ki se večinoma odvija v studiu ali na zunanjih lokacijah. Običajno je to naporen in stresen delovni proces, ki je lahko uspešno izpeljan le ob izredni organiziranosti, sledenju natančnemu urniku ter upoštevanju finančnega proračuna!

Postprodukcija

Postprodukcija zajema vse dejavnosti, ki se zgodijo po končanem snemanju.Vključuje ogromno različnih korakov, kot so shranjevanje in oblikovanje posnetkov, urejanje zvoka ter videa, dodajanje glasbe in animacij, popravljanje barv in ustvarjanje vizualnih učinkov.

Če povzamemo, je video produkcija proces, pri katerem končni izdelki zajemajo večino videov, ki jih opazimo v našem vsakdanu.  Načrtovanje in izdelava kakovostnega videa je dolgotrajen in zahteven proces, ki potrebuje usposobljeno ekipo, opremo in pripomočke, zato ga je dobro prepustiti profesionalcem, ki bodo za vas ustvarili kreativne izdelke. Video produkcija in agencija Upsquare vam lahko ponudi vse to. Znamo se prilagoditi vsakemu budžetu, saj imamo pripravljene tudi cenovno dostopne video pakete, pri katerih dobite video izdelek »na ključ«.

Naročnik oglasa je Gorimpex d.o.o.