Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur (foto, video)


Na OE Ljudska univerza Šentjur vpisujejo v nov cikel formalnih izobraževanj: Moč komunikacije in veščine javnega nastopanja, Računalniški in jezikovni tečaji za mlade prevzemnike kmetij, Izzivi podeželja, Tehnologija me ne bo povozila, Začetna integracija priseljencev… ter  vabijo zainteresirane k vpisu.

Na učni poti Uršula

Z novim študijskim letom pa je pričela tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki deluje že 10 let. Ponosni so, da so se udeleženci uspešno prilagodili tudi na učenje na daljavo, sicer pa so jim še vedno najljubši stiki v živo s sovrstniki. V mesecu septembru se člani vsak četrtek odpravijo v na učilnice v naravi v bližnji okolici, z učenjem pa so pričele tudi študijske skupine. Oktobra bodo v okviru praznovanja leta Josipa Ipavca in Dnevov evropske kulturne dediščine organizirali dva dogodka na vrtu Ipavčeve hiše, zato je še čas, da se jim pridružite.

Puščavnikova jama Buče

Zavedajo se, da je s starostjo povezan upad kognitivnih sposobnosti, ki prizadenejo spomin in sposobnost reševanja problemov, zato na Ljudski univerzi Šentjur posebno pozornost posvečajo izobraževalnim aktivnostim, ki starejšim odraslim izboljšujejo spomin, pozornost in  sposobnost sklepanja. S pomočjo različnih evropskih in nacionalnih projektov pa skrbijo, da so te vsebine povečini brezplačne.

Zen joga z Zdenko Vrečko je v času epidemije potekala tudi preko spleta ali pa v Športnem parku Šentjur

Skupaj z Zvezo ljudskih univerz Slovenije pa so pripravili številna izobraževanja v sklopu programa Korak  – celovita podpora za razvoj kadrov zaposlenim in kako uporabiti pridobljena znanja v praksi.

Izvajajo tudi programe usposabljanja za pridobitev javno veljavnih listin o poklicni usposobljenosti – certifikat NPK in svetovanje v izobraževanju odraslih.

Ogled geološkega muzeja

Prav tako pa so bili uspešni na razpisu MIZŠ za izvedbo profesionalnega usposabljanja delavcev v vzgoji in izobraževanju, bolj znanim kot Slomškov simpozij. Letošnje novembrsko 8-urno usposabljanje bodo popestrili dr. Edi Kovač, dr. Alenka Rebula in dr. Lia Kompan Erzar, potekal pa bo pod naslovom Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.

Slomškov simpozij 2021

Skrb za kakovostno izobraževanje se odraža v nenehno posodobljenih, dopolnjenih in nadgrajenih programih in strokovno usposobljenih predavateljih, zato vabljeni v njihovo družbo, kjer boste z učenjem razvijali svoje veščine in spretnosti in tako še bolj krepili odpornost za soočanje z izzivi, ki nam jih prinaša življenje!

V programu Korak je 16 ljudskih univerz prirpavilo enotno ponudbo za podjetja

R. Č.