Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina na športnem taboru v Portorožu


V začetku septembra so se dijaki 3. letnika gimnazije ŠCRS odpravili na tridnevni športni tabor v Portorožu. Trije dnevi so minili v preizkušanju najrazličnejših (predvsem vodnih) športnih aktivnosti.

“Pot do tja je bila kar dolga, vendar je v dobri družbi hitro minila. Takoj ko smo prispeli na naš cilj, smo se odpravili na plažo. Tam smo najprej spoznali gospoda Sretana, ki nam je za začetek pojasnil potek aktivnosti, ki smo jih izvajali v naslednjih dneh. In že je bil na vrsti prvi skok v morje, preostanek popoldneva pa smo izkoristili za uživanje in  izvajanje aktivnosti v morju. Po večerji smo odšli do hostla, kjer smo prenočili. Tam smo se razpakirali, postlali postelje, se stuširali in odšli nazaj v Portorož, kjer smo imeli na voljo nekaj časa zase.

Drugi dan, smo se zbudili okoli 8. ure in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se oblekli v kopalke in z avtobusom odpeljali do plaže.  Tam smo najprej odšli na krajši tek ob obali, nato pa je sledila še telovadba. Po telovadbi smo se še seznanili s tehnikami reševanja iz vode, nato pa smo imeli še na voljo vožnjo z malo jadrnico, supom, kajakom, lahko pa smo se vozili tudi s pedolini. Sledilo je kosilo, kasneje pa prosti čas, ki smo ga izkoristili za plavanje v morju in igranje odbojke na mivki. Pozno popoldne smo odšli nazaj do hostla.

Zadnji dan se je prav tako začel z zajtrkom, kasneje pa je sledilo še predavanje o reševanju iz vode in nasveti kako pravilno ukrepati in pomagati utopljeni osebi. Po predavanju smo spakirali vse stvari in se odpravili do plaže, kjer smo imeli jutranji tek in telovadbo. Sledil je praktični del reševanja iz vode, kjer je vsak poskusil rešiti enega sošolca iz vode. Okoli druge ure smo imeli kosilo, nato pa ponovno prosti čas, ki smo ga izkoristili za sladoled, istrske fritule, sončenje, plavanje v morju in igranje odbojke. Okoli pol 6. ure smo se z avtobusom odpravili proti domu. Kljub temu, da so bile nekatere aktivnosti za nas kar naporne, smo uživali in se kot razred še bolj povezali,” so doživetja treh dni strnili slatinski dijaki.

B.V., N.K.