Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihaja slovenski dokumentarec slavnega režiserja z zgodbami prebolevnikov covida 19


Ta konec tedna bo več slovenskih televizijskih hiš (TV Slovenija, Planet TV, POP TV in Nova24TV) predvajalo dokumentarni film Covid 19, zgodbe prebolevnikov v režiji Mitje Okorna.

Premiera dokumentarnega filma bo v petek 24. septembra, ob 21.30, na TV Slovenija 1, isti večer ob 22.25 bo dokumentarec predvajan še na Planet TV, v nedeljo, 26. 9. 2021 pa bo dokumentarec predvajan še na POP TV ob 18.30 ter na Nova24TV ob 19.30.

Mitja Okorn, svetovno znani režiser na subtilen način odstira pretresljive osebne zgodbe posameznikov, ki so preboleli covid-19 in še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Kot pravi napovednik premiere: Katera od čustvenih izpovedi bi bila lahko tudi naša, morda prodajalca sadja v soseski, nogometaša v sosednji stolpnici ali pa mimoidočega, ki ga srečujemo na ulici. Znani in manj znani obrazi ne bodo nikogar pustili ravnodušnega, vsak pa bo njihove pripovedi doživljal po svoje.

Okorn o nastajanju dokumentarca med drugim pravi, da je moral prepričati najprej sebe, da je lahko povedal njihove zgodbe – zgodbe resničnih ljudi: »Preden sem se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja, pametna izbira. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. To so njihove zgodbe.«