Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem se je odvilo jubilejno Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu


Pretekli vikend je v Kozjem potekalo že 30. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. V petek, 27. avgusta so se odvile kvalifikacije za glavni turnir, ki je potekal v soboto. Žal ga je med finalom prekinil dež, zato se je zaključil v nedeljo. Turnir, ki ga že od leta 1992 neprekinjeno organizirajo člani Tenis kluba Kozje, je teniški turnir z najdaljšo neprekinjeno tradicijo daleč naokrog.

Na kvalifikacijah se je osem članov domačega kluba pomerilo za dve mesti na sobotnem turnirju, zmagovalca kvalifikacij pa sta postala Primož Hostnik in Boris Bezamovski. V soboto je tako na turnirju nastopilo 28 tekmovalcev, kar je tretja navečja udeležba v zgodovini turnirja.

Na tekmovanju je bilo možno srečati kar štiri nekdanje zmagovalce turnirja. Dva med njimi sta se srečala v četrtfinalu, Iztok Artič iz Rogatca, prvak v letih 1996 in 1997 in Primož Gajšek iz Artič, zmagovalec turnirja iz leta 2013. Boljši je bil Primož. V polfinale je prišel tudi Jani Makovec iz Kamnika, ki se je turnirja udeležil prvič, je pa sicer odličen športnik, pred štirimi leti je namreč osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu v racketlonu. V drugem delu se je do polfinala prebil devetnajstletni Žiga Kovačič iz Grobelnega, Žiga je aktualni članski državni prvak v dvojicah. Nasproti mu je stal domačin Blaž Hartl, dvanajstkratni zmagovalec OP Kozjega.

V finale sta se uvrstila Žiga Kovačič ter Jani Makovec, oba sta na turnirju nastopala prvič. V soboto je z rezultatom 6:2 vodil Žiga, ko se je turnir zaradi dežja prekinil. V nedeljo pri nadaljevanju finala do preobrata ni prišlo in zmage se je veselil Žiga. Jani je osvojil drugo, Primož tretje in Blaž četrto mesto. Pokale in nagrade najboljšim je predal predsednik kluba Roman Gradišek, ki se je aktivno udeležil vseh tridesetih turnirjev.

D.K.