Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šest zlatih medalj za izdelke Mlekarne Celeia

Mlekarna Celeia je za mleka in jogurte Zelene doline na 35. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov osvojila šest zlatih medalj, nagrajeni so bili tudi njihovi ostali izdelki.

Mleka in jogurti Zelene Doline so na 35. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru 59. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni osvojili kar šest zlatih medalj.

Strokovna komisija je prepoznala izjemno kakovost izdelkov in z zlatom nagradila Trajno mleko 3,5 % in 1,5 % mlečne maščobe Zelene Doline, Trajno mleko brez laktoze 3,5 % mlečne maščobe Zelene Doline, tekoči jogurt bela breskev in pomarančni cvet, jogurt brez laktoze z okusom borovnice v lončku ter tekoči jogurt brez laktoze z okusom borovnice v plastenki.

Ob tem so v Gornji Radgoni prejeli še priznanja za mnoge druge svoje mlečne izdelke. K prepoznani odličnosti izdelkov Mlekarne Celeia zagotovo največ prispeva osnova za izdelke – izključno slovensko mleko, ki prihaja s skoraj 900 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije ter je brez gensko spremenjenih organizmov.

Najuglednejše domače ocenjevanje kmetijsko-živilskih izdelkov v okviru mednarodnega sejma Agra v Gornji Radgoni vedno znova pomeni odsev kakovosti slovenske živilsko-predelovalne industrije. Živimo v časih, ko v ospredje prihaja pomen samooskrbe in lokalne hrane znanega porekla, je kakovost slovenskih izdelkov le še pomembnejša: »V Mlekarni Celeia, ki je druga največja slovenska mlekarna in izključno v domači lasti, imamo odgovor na te trende in pričakovanja kupcev. Izjemno veliko napora z našimi lastniki, kmetijskimi zadrugami, vpletamo v to, da dnevno odkupujemo 260.000 litrov mleka s skoraj 900 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Dodaten porok odličnosti je naš certifikat »brez gensko spremenjenih organizmov« – brez GSO, ki potrošniku zagotavlja izjemen standard varnosti in kakovosti izdelkov,« pojasnjuje ob prejemu pet zlatih medalj direktor Mlekarne Celeia Vinko But.

Vsi izdelki Mlekarne Celeia so v vseh fazah proizvodnega procesa, od sprejema mleka v transport prek proizvodnje do končnega izdelka, podvrženi izjemno strogim nadzorom kakovosti, zato je osvojenih pet medalj le še dodatna potrditev pravilnosti takšnih standardov: »Izjemno ponosni smo, da smo s kar tremi mleki, trajno mleko s 3,5 % in 1,5 % mlečne maščobe ter mlekom brez laktoze 3,5 % Zelene Doline osvojili zlato. To dokazuje našo trditev, da pri svojem delu uporabljamo le najboljše mleko slovenskih kmetij. Zelo smo ponosni, da smo k temu dodali še dva izjemna jogurta, tekočega z okusom bele breskve in pomarančnega cveta, ki je novost v naši ponudbi, in tekočega brez laktoze z okusom borovnice, saj lahko le iz najboljšega mleka nastajajo zlata vredni izdelki,« pojasnjujejo v Mlekarni Celeia.

Kako pomemben je nenehen nadzor nad kakovostjo, priča tudi letno nagrajevanje rejcev mleka, ki sodelujejo z Mlekarno Celeia. Vsako leto namreč nagradijo tiste, ki po svoji kakovosti še posebej izstopajo, pri tem pa merijo skupno število mikroorganizmov v mleku (SŠMO) in število somatskih celic v mleku (ŠSC). V letu 2020 so najboljšo kakovost mleka glede na skupno število mikroorganizmov v mleku dosegli Franja Skarlovnik iz Mislinje, Albin Prelog iz Podvelke in Franc Slivnik iz Podgorja. Mleko najboljše kakovosti po številu somatskih celic pa so pridelali: Franc Slivnik iz Podgorja, Marko Draksler iz Dola pri Hrastniku in Marija Žmahar iz Šentjurja pri Celju. »Trud vseh naših kmetov, od katerih odkupujemo mleko, dokazuje, da imamo skupen cilj – trgu ponuditi mlečne izdelke iz najboljšega mleka slovenskih kmetij. Za takšno sodelovanje smo izjemno hvaležni, zato ga negujemo in razvijamo,« še dodajajo v Mlekarni Celeia.