Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prižgali zeleno luč za izgradnjo nove telovadnice v Svetem Florijanu


Danes sta župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in direktor na javnem razpisu za izvedbo del izbranega podjetja GES d.o.o. Jože Hartl v sejni sobi slatinske občine podpisala 830.000 evrov vredno pogodbo za izgradnjo nove telovadnice pri podružnični osnovni šoli Sveti Florijan.

Slab milijon evrov vredna naložba bo tamkajšnjim prebivalcem zagotovila kar 365 m2 notranjih športnih površin in večnamenskih površin, namenjenih športni vzgoji otrok podružnične osnovne šole in vrtca ter rekreativnim in družabnim dejavnostim občanov.

Občina Rogaška Slatina je že pred časom pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo nove telovadnice pri podružnični osnovni šoli pri Svetem Florijanu. Čeprav šola in vrtec skupaj štejeta šele okoli petdeset otrok, obstoječa telovadnica ni več zadoščala potrebam otrok za izvajanje kakovostne športne vzgoje.

Nov objekt bo skupno ponudil 365 m2  uporabne površine, od tega bo 240 m2 namenjenih igralnim površinam, na katerih bodo uredili igrišča za igranje košarke, badmintona, odbojke, rokometa in nogometa ter posameznih gimnastičnih aktivnosti. Poleg tega bodo uredili še povezovalnih hodnik med novo telovadnico in podružnično osnovno šolo, v objektu pa bodo uredili tudi večji društveni prostor, ki bo služil različnim društvom za izvedbo aktivnosti, saj takšnega prostora sedaj nimajo. Del projekta je tudi ureditev zunanjega igrišča za vrtčevske otroke. Telovadnica bo grajena v skladu z najsodobnejšimi standardi energetske učinkovitosti, zato so dolgoročno predvideni nizki stroški obratovanja.

V Svetem Florijanu bodo prihodnje leto bogatejši nove telovadnice.

V projektu bodo poskrbeli tudi za ureditev zunanjosti. Urejenih bo 26 parkirišč, že lani so jih uredili 16 in poskrbeli za postavitev javne razsvetljave.

Vrednost projekta skupno znaša 954.000 evrov. 135.000 evrov so pridobili iz Eko sklada, 241.000 evrov za investicijo namenja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, 600.000 evrov pa bodo za projekt namenili iz občinskega proračuna.

»Z bogato zgrajeno športno infrastrukturo želimo še v večjem obsegu pritegniti ne le najmlajše otroke, številna društva in klube, da se vključijo v šport, ampak s tem želimo pritegniti tudi občanke in občanke, da se v čim večjem obsegu vključijo v rekreacijo na različnih urejenih športnih površinah,« je ob tem povedal župan mag. Branko Kidrič, ki tako pravi, da si želi celoodnevne zasedenosti prostorov. V dopoldanskem času jih bodo za kakovostno vadbo v okviru športne vzgoje koristili vrtčevski in osnovnošolski otroci, popoldne in v večernih urah pa bo služila  tudi krajevnim društvom in klubom ter rekreaciji ostalih občanov.

Župan mag. Branko Kidrič in Jože Hartl iz podjetja GES d.o.o. ob podpisu pogodbe za izgradnjo nove telovadnice v Svetem Florijanu.

O pomenu projekta pa je dejal, da največ pove podatek, da so si od ministrstva obetali več sredstev, a jih zaradi kvote, ki jo predstavlja število otrok, niso mogli pridobiti. Torej, bodo krajani Svetega Florijana pridobili boljšo telovadnico, kot jo predvidevajo standardi ministrstva.

Izgradnjo telovadnice bodo pričeli še ta mesec, v uporabo pa bo predana do prihodnjega šolskega leta 2022/2023. To je po obnovi igrišča za mali nogomet v športnem parku v Rogaški Slatini in izgradnji športno-rekreacijskega parka v Kostrivnici tretji letošnji občinski projekt na področju športne infrastrukture. Občina letos za to skupno namenja 1,3 milijona evrov, kar predstavlja 19 odstotkov primerne porabe.

E.Š.