Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 23. 8. do 29. 8. 2021 (v Rakovcu so se pretepali, tatvina valjarja,…)


PROMETNA NEZGODA

24.8.2021 je OKC PU Celje bil obveščen, da se je na relaciji Grobelce-Loka pri Žusmu zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nezgode zaradi vožnje po levi strani enega izmed udeležencev. V nezgodi je nastala le materialna škoda, telesno ni bil nihče poškodovan. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

PRETEPA V RAKOVCU

25.8.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan iz območja Rakovca. Omenjeni je naznanil, da ga je prejšnjega dne napadel in pretepel ter potisnil v ribnik znanec. Zaradi nastalih poškodb je poiskal zdravniško pomoč. Na PP je podal Zapisnik o  sprejemu ustne kazenske ovadbe. V zvezi navedenega bo opravljeno zaslišanje osumljenega in bo zoper njega podana kazenske ovadba na ODT Celje.

28.8.2021 je bil OKC PU Celje obveščen o kršitvi javnega reda in mira v kraju Rakovec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je do stanovanjske hiše pripeljala neznana ženska in moški. Sprva je pričela ženska kričati na lastnika stanovanjske hiše in ga zmerjati nato pa še na njegovega sina. Moški je zatem napadel oškodovanca in ga pričel pretepati pri tem pa zagrozil, da jih bo ustrelil. Tik pred prihodom policistov na kraj sta oba kršitelja kraj zapustila z osebnim avtomobilom. Na kraju so bila zbrana obvestila od oškodovanih. Vozilo s katerim sta se iz kraja odpeljala kršitelja je bilo izsledeno na območju PP Celje. Pri pregledu avtomobila orožje ni bilo najdeno. Zoper kršitelja sledi hitri postopek zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA  

25.8.2021 sta policista PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da ima voznik močan zadah po zaužitem alkoholu zaradi česar je bil odrejen preizkus z elektronskim alkotestom. Alkotest je pokazal, da ima voznik v izdihanem zraku 0,77 mg/l alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Vozniško dovoljenje je bilo skupaj z predlogom za uvedbo postopka poslano na sodišče za prekrške v Celje. Sodnik se bo odločil ali bo voznik moral vozniški izpit opravljati ponovno in kakšna bo kazen za vožnjo pod vplivom alkohola v cestnem prometu.

V preteklem tednu so zaradi vožnje pod vplivom alkohola v cestnem prometu na območju PP Šmarje pri Jelšah odvzeli še dve vozniški dovoljenji voznikoma, ki sta vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Obema voznikoma sta bila na kraju začasno odvzeta vozniška dovoljenja, prav tako pa jima je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vlivom alkohola.

TATVINA DELOVNEGA STROJA – VALJARJA

27.8.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan, kateri je povedal da je svoj valjar postavil na parcelo v kraju Vonarje. Po nekaj dneh je odšel nazaj mesta kjer je pustil valjarja in ugotovil, da je le tega nekdo odpeljal. Z omenjenim dejanjem je oškodoval za okoli 5.000 EURO-v. Če bo kdo karkoli vedel o odtujenem valjarju naj nas o tem obvesti. V kolikor bo ugotovljen storilec omenjenega kaznivega dejanja bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

POŠKODBA PRI DELU

28.8.2021 so bili obveščeni s strani zaposlenega v ZD Šmarje pri Jelšah da so pri njih oskrbeli občana ki se je telesno poškodoval med delom. Ugotovljeno je bilo, da je delavec v podjetju kjer je zaposlen opravljal dela na stružnici. Pri tem je slabo vpel kovinski del, katerega je nato obdeloval. Pri se je kovinski del iztrgal iz čeljusti stružnice in ga je vrglo v glavo delavca. Pri tem je ugotovljeno da ne gre za tujo krivdo, poškodovani pa je zadobil lažje telesne poškodbe. V zvezi tega bo obveščen ODT Celje z poročilom.

“V bližajočih se dneh se zaključujejo šolske počitnice. Zaradi tega se bodo učenci osnovnih in srednjih šol ponovno vrnili v šolske klopi.  Prvič se bodo podali v šolske klopi tudi najmlajši – prvošolčki. Ker so tudi osnovnošolci in srednješolci velikokrat udeleženci v cestnem prometu,  največkrat cestne površine prečkajo na poti od doma do šolskih klopi. Zaradi tega prosimo vse udeležence v cestnem prometu, da so maksimalno pozorni na najmlajše udeležence. Pri tem kot starejši udeleženci v cestnem prometu bodite strpni. Z takšnim ravnanjem boste pripomogli k varnosti otrok na poti v in iz šole. V prvem tednu bodo na poti v in iz šole pomagali tudi člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter policisti. V tem času bomo tudi poostreno nadzirali cestni promet predvsem v bližinah šol ter relacijah, kjer potekajo šolske poti,” na vse udeležence v prometu apelirajo policisti.