Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 16. 8. 2021 do 22.8.2021 (psi pomorili zajce, tatvina torbice, pijani vozniki,…)


PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU

16.8.2021 je občan obvestil PP Šmarje pri Jelšah, da mu je 15.8.2021 med 13.30 in 19.30 uro neznani voznik ali voznica z neznanim vozilom poškodoval OA znamke Golf plus po zadnjem levem odbijaču, ki ga je imel parkiranega za Občino Šmarje pri Jelšah. V  zvezi PN policisti še zbiramo obvestila.

POVZROČITEV PN POD VPLIVOM ALKOHOLA

16.8.2021 so bili policisti Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Kozje. Povzročitelju prometne nesreče, ki ni vozil po desni strani  smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano, je preizkus alkoholiziranosti pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto VD in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja je bila podana kazenska ovadba na ODT v Celju.

POVZROČITEV PN POD VPLIVOM ALKOHOLA

17.8.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na parkirišču trgovine na območju občine Šmarje pri Jelšah. Povzročiteljici prometne nesreče, ki je zaradi nepravilnega premika z OA trčila v parkirano vozilo, je preizkus alkoholiziranosti pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Na kraju ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročiteljico je bil izpisan obdolžilni predlog na pristojno OS.

POVOŽENJE DIVJADI IN VOŽNJA BREZ VD

17.8.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o povoženju divjadi na območju Kozjanskega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica, ki je trčila v srno vozila vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo na kraju zaseženo, zoper njo sledi obdolžilni predlog na pristojno OS.

TATVINA TORBICE IZPRED TRGOVINE HOFER V ŠMARJU PRI JELŠAH

19.8.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini torbice z vsebino izpred trgovine Hofer v Šmarju pri Jelšah. V zvezi tatvine policisti še zbirajo obvestila.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

21.8.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa na območju občine Šmarje pri Jelšah odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

PSI POMORILI ZAJCE V KRAJU ŠENTVID PRI GROBELNEM IN ZAVRŠE

21.8.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni od občanov iz Šentvida pri Grobelnem in kraja Završe, da sta dva psa, eden podoben psu pasme haski in drugi nemški ovčar, preko noči in v jutranjem času pokončala zajce, ki sta jih imela lastnika v zajčniku pod gospodarskim poslopjem na naslovu bivanja. V zvezi dogodkov policisti še zbirajo obvestila.

Lastnike psov opozarjamo, naj psov brez povodca ne spuščajo v naravo. Nezavarovani psi v naravi namreč plašijo divjad, jo preganjajo iz njenega bivalnega okolja, prav tako so nezavarovani psi tudi potencialna nevarnost za ljudi in druge domače živali.

PN III. KATEGORIJE Z UDELEŽBO KOLESARJA

22.8.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju Kozjanskega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil. Voznik kolesa je zadobil hude telesne poškodbe in je bil odpeljan v SB Celje. O ugotovitvah bo izpisano poročilo na pristojno ODT in povzročitelju izdan plačilni nalog.