Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova cesta Veternik – Kračica predana namenu


V občini Kozje so slovesno odprli rekonstruirano javno pot Kračica–Vetrnik, ki jo je občina Kozje lani obnovila s pomočjo državnih sredstev.

Obstoječa cesta Kračica–Vetrnik v izmeri 1125 metra je bila še makadamska in zelo dotrajana. Občina je z gradbenimi deli izvedla rekonstrukcijo in širitev ceste na določenih odsekih. Uredili so odvodnjavanje z drenažami, asfaltnimi muldami in obcestnimi jarki. Brežine so stabilizirali s kamnito betonskimi škarpami. Odsek je bil asfaltiran z enoslojnim nosilno obrabnim slojem asfalta v debelini 7 centimetrov.

Pogodbo za izvedbo rekonstrukcije javne poti sta županja Milenca Krajnc in direktor podjetja GAAL gradnje d.o.o. Albin Leskovšek podpisala maja lani. Z deli so zaključili že septembra, a so na otvoritev zaradi epidemije morali  počakati. Projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo omenjenih cest je izdelalo podjetje ISB, d.o.o. iz Maribora, odgovorni vodja projektov pa je Metod Krajnc.

Vrednost projekta je znašala 257 tisoč evrov, sofinanciralo ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, skladno s 23. členom Zakona o financiranju občin. V tem sklopu je občina Kozje poskrbela tudi za obnovo ceste Komar–Zdole v dolžini 300 metrov, za katero je namenila 70.000 evrov.

Novo cesto so v družbi županje Milence Krajnc, predsednice Krajevne skupnosti Kozje Anje Kostajnšek, ostalih vključenih v projekt ter domačinov predali v včerajšnjih popoldanskih urah.

E.Š., foto: občina Kozje, splet