Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Everesting” na Boč za pomoč slatinskim šolarjem uspel (foto)


V nedeljo so v Rogaški Slatini uspešno izpeljali “Everesting”, dobrodelno kolesarjenje na Boč v pomoč slatinskim šolarjem. Glavni protagonist podviga je bil Urban Šipec, svoj del pomoči za dosego končnega cilja pa lahko do 20. avgusta dodate tudi vi.

Vse skupaj se je začelo v zgodnji nedelji nekaj pred 4. uro zjutraj, ko je Urban Šipec, športni pedagog na II. Osnovni šoli v Rogaški Slatini, naredil prve metre proti lovskemu domu na Boču.

16 ur kolesarjenja, z vmesnimi kratkimi pavzami, je opravil brez večjih težav. Na poti pa je vseskozi lahko računal tudi na njegove kolesarske kolege in ostale ljubitelje kolesarjenja, ki so z njim odpeljali vzpon ali dva. Podvig so spremljali tudi družinski člani, prijatelji, znanci in drugi obiskovalci, ki so ga ob koncu pričakali v Irju in mu glasno zaploskali ter čestitali.

“Svojo akcijo končujem utrujen, a z lepimi občutki. Vesel sem vzpodbude ljudi. Bilo je težko, a dosegel sem tudi svoj osebni cilj. Ker akcija še vedno traja, vas še naprej vabim, da donirate za naše otroke. Bilo je težko, a prijetno. Najtežje mi je bilo, ko sem se 16_ič povzpel na hrib. Po prihodu mojih kolesarskih kolegov, ki so me vzpodbujali, so noge ponovno pognale pedala. Uspeli smo!,” je po uspelem “Everestingu” povedal Urban Šipec.

Končni cilj zbranih 8.848 evrov

Do danes se je v sklopu dobrodelnega projekta “Everesting” na računu zbralo že 4.566,26 evrov, ker pa akcija še traja so organizatorji prepričani, da bodo dosegli tudi zastavljen končni cilj. S kolesarskim “Everestingom” želijo namreč zbrati skupaj 8.848 evrov za učence slatinskih osnovnih šol, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin in za šolanje potrebujejo dodatno denarno pomoč. Zbrana denarna sredstva bodo slatinske osnovne šole namenile za financiranje šole v naravi, ekskurzij, letovanj, taborov, Cambridge izpitov, jezikovnih diplom za nemščino ter za nakup IKT opreme, šolskih potrebščin, učnih pripomočkov, koles, kolesarske opreme…

Račun je odprt do 20. avgusta 2021, podrobnosti najdete spodaj. Še več podrobnosti o projektu najdete na spletni strani II. OŠ Rogaška Slatina.

In kako lahko projekt podpremo?

Tako, da za ta podvig sliši čimveč ljudi. Posameznikov, podjetnikov,… Izziv za vse nas naj bo 1 višinski meter = 1 €.

Sredstva se bodo zbirala na posebnem TRR računu in se po končanem projektu razdelila med vse tri osnovne šole v občini Rogaška Slatina.

Prispevke lahko nakažeteo na šolski TRR: SI56 01306-6030678013; SKLIC: SI01 299411-2021-00013; Namen nakazila: Izvedba »everestinga«.

Stopimo skupaj, dokažimo, da nam ni vseeno ter pomagajmo učencem, ki potrebujejo pomoč! Skupaj nam bo uspelo!

R. Č., foto: Potograf Produkcija