Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bliža se začetek šolskega leta: poskrbimo, da bo šolska pot za otroke varna


Septembra se v šolah začne pouk. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Pomembno je, da prav vozniki poskrbijo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni.

V tem obdobju je še posebej pomembno, da prilagodimo hitrost in način vožnje, zlasti v okolici šol in vrtcev. Bodimo bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajmo navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol.

“Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali uporabo varnostnih pasov. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja, zato naj vsi vozniki in potniki v vozilu dosledno uporabljajo varnostni pas, tudi na kratkih razdaljah. Velik poudarek bomo dajali preveritvi tehnične brezhibnosti vseh vozil za prevoz otrok, uporabe mobitela med vožnjo ter spoštovanju prometne signalizacije,” sporočajo policisti.

Če bomo upoštevali prometne predpise bo začetek in nadaljevanje šole za vse prijeten in predvsem varen. Želimo, da bo tako vse šolsko leto.

B.Š., foto: OŠ Šmarje