Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

7. mesto Jakoba Žumra na evropskem mladinskem prvenstvu v karateju na Finskem


Po trodnevnem karate MEP za kadete, mladince in mlajše člane v finskem mestu Tampere, sta se v ponedeljek v domovino vrnila slatinska karateista Timotej Jordan in Jakob Žumer. Oba sta zastopala našo državo in Karate klub Bushido Rogaška Slatina v 28-članski odpravi najboljših slovenskih karateistov.

Prvi dan prvenstva je odlično zaključil Jakob Žumer. V prvem boju z azerbajžanskim predstavnikom in zmagovalcem prvenstva je Jakob dosegel preboj v repasaž v absolutni kadetski kategoriji +70 kg. Jakob je nato z odlično borbo osvojil 7. mesto v skupini 20 tekmovalcev iz prav toliko držav. Njegov dosežek je tega dne zabeležen kot najboljši uspeh kadetske skupine slovenskih karateistov. Omeniti velja, da je Jakobu to prvenstvo bila prva tekmovalna izkušnja na tako visokem nivoju, kar je odlična popotnica za nadaljno športno kariero.

Drugi dan je bil dan nastopov mladinskih kategorij, kjer je v kategoriji borbe -76 kg nastopil Timotej Jordan, ki ima za seboj že dva evropska prvenstva. V Timotejevi kategoriji je nastopilo 35 tekmovalcev. Timotej je prvi krog v začetnih sekundah dvoboja dosegel izjemen ipon treh točk in po dveh minutah borbe zabeleži zmago zoper predstavnika Grčije z rezultatom 4:1. V drugi borbi z avstrijskim predstavnikom je Timotej zaradi udarca nasprotnika v že poškodovan nart zaključil prvenstvo s porazom 5:0. Zaradi poraza avstrijca v naslednji borbi Timotej ni imel možnosti za repasaž in vidnejšo uvrstitev.

“Hvala vsem, ki ste omogočili našima članoma nastop na prvenstvu na katerem se je udeležilo 1021 tekmovalcev iz 45-ih držav Evrope, ki so opravili 996 nastopov. Reprezentanca Karate zveze Slovenije je »domov« prinesla eno bronasto medaljo, dve peti mesti, dve sedmi mesti, ter eno deveto mesto,” so ob zaključku prvenstva sporočili iz KK Bushido Rogaška Slatina.