Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Osredku pri Podsredi so se razveselili dveh cest in novega vodovoda


Osredek pri Podsredi je kraj z okoli 70 prebivalci, razloženo naselje na travniško-gozdnem področju, še približno 4 kilometre vožnje od gradu Podsreda. Njegovi prebivalci bazirajo tako proti Brežicam kot Kozjem, kamor jih umešča tudi občinska opredeljenost. Tako prva kot druga občina skrbita, da imajo krajani urejene ceste do obeh središč. V preteklosti so se v Osredku razveselili kar dveh obnovljenih odsekov cest, dobili pa so tudi novi vodovod.

Predsednik Krajevne skupnosti Jože Okoršek je pozdravil svoje krajane in obema občinama namenil zahvalo za investicije.

Minula pandemija je preprečila tudi proslavitve za krajevna središča pomembnih naložb, kot so obnove cest, sanacije plazov, obnove vodovodnega omrežja. A v Osredku pri Podsredi, krajevni skupnosti, kjer so prebivalci  zelo povezani, so počakali na primernejši čas in včeraj vendarle v družbi predsednika krajevne skupnosti Jožeta Okorška, županje Občine Kozje Milence Krajnc in župana občine Brežice Ivana Molana otvorili naložbe zadnjih let.

Približno 1100 metrov dolgi odsek Sveti Jedert – Kerinov križ – Osredek je Občina Kozje skupaj s krajevno skupnostjo obnovila že pred dvema letoma. Kot je povedala županja, je bila ena izmed glavnih cest, ki z vrha Osredka vodi v njegovo središče, v zadnjih letih že zelo  dotrajana. Skozi rekonstrukcijo so cesto na določenih odsekih razširili, uredili so odvodnjavanje z drenažami, poskrbeli za asfaltne mulde in uredili obcestne jarke. Celoten odsek je bil preplaščen z enoslojnim nosilno obrambnim slojem asfalta v debelini 7 centimetrov. Naložba je občino stala 192.000  evrov, sofinanciralo jo je  ministrstvo za gospodarstvo.

 

 

 

 

 

 

Projekt izgradnje vodovoda Osredek pa so na kozjanski občini zaključili v teh mesecih.

Zbrane je prišla pozdravit tudi županja Milenca Krajnc, ki je naložbe v družbi predsednika krajevne skupnosti, brežiškega župana Molana in krajanov predala namenu.

Občina je skupaj z OKP Rogaška Slatina poskrbela za izgradnjo dva kilometra dolgega povezovalnega voda Osredek-Preska, v okviru katerega so uredili tudi črpališče ter obnovili vodohran na Velikem vrhu. Vrednost projekta je znaša nekaj več kot 193.000 evrov, sredstva zanj so namenili iz občinskega proračuna. Z obnovo vodovoda so rešili težave, ki so jih krajani v zadnjem času imeli pri oskrbi s pitno vodo, saj so jim v poletnih mesecih morali vodo večkrat pripeljati gasilci.

V nadaljevanju je sledila še otvoritev cestnega odseka v Močlah, za rekonstrukcijo katerega je poskrbela brežiška občina, nato pa so vse naložbe v Osredku pri Podsredi proslavili na popoldansko-večernem druženju s pogostitvijo.

In še nekaj fotografij:

/